Sarı Bir An: “Çekici Ve Geçici”

Tarihler: 15 Eylül 2009 Salı ~ 24 Ekim 2009 Cumartesi

Yer: Marjinart

Adres: Şehit Muhtar Mh. Taksim Akarcası SK. No:4 / 4 Taksim Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 1622

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2009 ~ Eki 24, 2009
Sarı Bir An: “Çekici Ve Geçici” Sergisi 15 Eylül – 24 Ekim Tarihleri Arasında Marjinart’ta…

“SARI BİR AN: ÇEKİCİ ve GEÇİCİ” sergisinde sanatçılar “sarı” rengin çağrıştırdığı şeyleri, hissettirdiği duyguları ve uyandırdığı düşünceleri tuvallerine aktardılar…

Sıcak, neşeli, samımı, dost, şakacı, dışa dönük, iletişimci SARI. Ben buradayım diye bağıran, bütün renkler arasında hemen öne çıkan, aydınlatan. Engin, derin, sınırsız, MAVİ’yi huzurlu YEŞİL’e, rakibi KIRMIZI’yı neşeli TURUNCU’ya, MOR’un mistik, bilge, dingin duruşunun yanında tüm “çekiciliği ve geçiciliği” ile kontras SARI.

Çıplak gözle bakamadığımız, hep belli bir mesafede durması gereken, biraz uzaklaştığında ya da yaklaştığında mavi-yeşil Dünya’nın var olamayacağı, kavimlerin ilahi varlığı Güneş, ilham, yaratıcı, genişleyen… Parlak, aydınlık, umut SARI.

Varlığı ile bereket, zenginlik, kudret sahibine yokluğu ile köle yapan buğday SARI, var olma iddiası… Hırslı, hükmedici.
Hilekar, kıskanç SARI, yönetir… Zeki, ince, pratik…
Bazen ruhu sıkan, asabileştiren, hastalıklı, melankolik SARI.
Özlem, hüzün, son bahar SARI.

15 Eylül – 24 Ekim tarihleri arasında MARJİNART’ta gerçekleştirilen SARI BİR AN: “Çekici ve Geçici” sergi projesi için bir araya gelen sanatçılar: Zuhal Kaval, Taylan Akdağ, Şükran Baykara, Süheyla Sabır, Müjgan Özkaya Yılmaz, Mihriban Yurdaün, Mehmet Aksel, Kainat Barkan Pajonk, İpek Kocaaydın, Güldemay Gürsoy, Funda Tarakçıoğlu, Esma Demir, Çiğdem Öner, Aylin Menekşe, Ayla Dündar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT