Seda Hepsev - Disguise

Tarihler: 24 Ocak 2013 Perşembe ~ 23 Şubat 2013 Cumartesi

Yer: X-ist

Adres: Abdi İpekçi Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D:2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 77 84

Faks: 0212 343 69 35

Web: http://http://www.artxist.com

E Posta: info@artxist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2013 ~ Şub 23, 2013

Seda Hepsev, 24 Ocak – 23 Şubat 2013 tarihleri arasında x-ist’teki dördüncü kişisel sergisi ‘Disguise’ ile karşımıza çıkıyor. İngilizcede ‘kılık değiştirme ve aynı zamanda kimliğini gizleme’ anlamına gelen ‘disguise’; sünnet ve cinsel deneyim gibi rüştünü ispatlama, "adam olma" yolundaki duraklardan biri olan askerlik kurumunu, askeri kıyafet ve aksesuarları üzerinden sorgulamayı amaçlıyor.

"10 yaşa kadar her çeşit askeri çocuk kıyafeti bulunur." yazılı tabelaların bolluğu ve bu kıyafetler içindeki çocukların, anne babalarının gururu, erkekliğe adım ritüellerinden biri olan askerliğin oldukça erken bir temsilini oluşturuyor.

Türkiye’deki siyasal yapının, ailenin, dinin zorunlu bir durağı olan, erkeklere bir nevi toplumsal rütbe, ruhsat kazandıran askerlik boyunca giyilen formalar, yaşama biçimleri, hayattan kopuk bir geçiş alanını temsil ederken, bittiğinde gerçekliğini ve geçerliğini kaybediyor.

Askerlik kurumunun aile ve okul gibi iktidar kurumlarına benzerliğini, erkek kimliğinin hemcinslerinden kurulu bu egemenlik ortamında kendini yeniden üretmesini ele alan sergi, birbirini tamamlayan dört bölümden meydana geliyor:

İlk bölüm içi boş askeri kıyafetleri gösteren resimlerden oluşuyor. Yanyana, altalta, öylesine fırlatılmış ya da bilinçli şekilde çıkarılmış askeri üniforma parçaları, farklı kompozisyonlarda 15 adet tuvalde bir araya geliyor. Bu tuvallerin tam karşısında "kırkyama" tekniği ile, resimlerdeki askeri kumaşların gerçekleri kullanılarak dikilmiş bir başka çalışma yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT