Selim Birsel - Adım Adım

Tarihler: 11 Mart 2013 Pazartesi ~ 07 Nisan 2013 Pazar

Yer: Arter

Adres: İstiklal Cad. No:211 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Web: http://http://www.arter.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2013 ~ Nis 7, 2013

Selim Birsel, Eski Ufuk, 2011
Egeran Galeri Selim Birsel’in galerideki ilk kişisel sergisi “Adım Adım”ı sunmaktan mutluluk duyuyor. “Adım Adım”, Birsel’in son iki yıldır üzerinde çalıştığı Kıbrıs’a yoğunlaşıyor. Sergide sanatçınınKıbrıs imgelerine dair dört fotoğraf çalışmasının yanında, toplumun çekirdeğini simgeleyen “Ampüte” isimli yerleştirme ve sergi alanını gece mavisi bir ışığın etkisine alan mekana özgü bir müdahale sunuluyor.

Kıbrıs’ın tarihsel geçmişi, demografik yapısı, ada nüfusunun günümüzdeki bölünmüşlüğü, içinde bulunulan sosyo-politik durumun çıkmazları, bir coğrafya olarak arada kalmışlığı ve bu tanımlanması güç halin geleceği belirsizleştirmesi, Birsel’i Kıbrıs üzerine düşünmeye çağıran parametreler. “Adım Adım”, sanatçı için uzun soluklu bir araştırma konusu olan Kıbrıs’ın ve 1974’e uzanan çocukluk yıllarının kendisinde bıraktığı izlerin, anılarının ilk eskizlerini içeriyor. Selim Birsel’in çevresindeki siyasi koşullarla ilişkilenmiş sanat pratiği fotoğraf, resim, heykel, video, performans, çizim gibi birçok farklı tekniği barındırırken, sanatçının çalışmalarında bu teknikler iç içe geçiyor. Birsel’in 1990’lardan beri devam eden sanat üretimiyle gelişen dili, gündelik olanı incelikle politize ediyor ve eserleri arasındaki bitmeyen diyalog bir bütünlük oluşturuyor. Birsel, eserlerinde imgenin politize edilmesiyle izleyiciyi içinde bulunduğu dünyanın sertliğiyle yüzleşmeye, kendini bütünün içinde düşünmeye teşvik ediyor. Bu sertliğin yanı sıra eserlerindeki ‘minimal’ dil ve estetik, izleyiciyi soyut ve evrensel bir bütünlüğün içine alıyor.

İstanbul’da yaşayan Selim Birsel (d. 1963) Brüksel’de doğdu ve 1991 yılında Ecole des Beaux - Arts’da lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2013’te m1886, Ankara’daki “Gece”; Depo, İstanbul’daki “Tetikte”;ARTER, İstanbul’daki “Haset, Husumet, Rezalet”; 2012’de Egeran Galeri’deki “Küçük Hakikatler”; 2009’da EMAA, Lefkoşe, Kıbrıs’taki “Bu Sergidir?”; CentrePasquArt Biel’deki “Cidden İronik” son dönem kişisel ve grup sergileri arasında yer alıyor. Birsel, 1999’dan bu yana Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta. Selim Birsel’in m1886’daki “Gece” sergisi 10 Mart’a, “Adım Adım” ile diyalog halinde ürettiği “Tetikte” sergisi Depo İstanbul’da 31 Mart’a,ARTER’deki “Haset, Husumet, Rezalet” sergisi de 7 Nisan’a kadar gezilebilir.

Egeran Galeri Salı’dan Cumartesi’ye 11:00-18:00 saatleri arasında açık. Daha fazla bilgi ve görsel için +90 212 251 1 251 numaralı telefondan ve info@egeran.com adresinden galeriye ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT