Sema Ilgaz Temel - Zamanın Kıyısında Yürümek

Sema Ilgaz Temel - Zamanın Kıyısında Yürümek

Tarihler: 23 Kasım 2017 Perşembe ~ 21 Aralık 2017 Perşembe

Yer: Galeri FE

Adres: Caddebostan Mahallesi, Cemil Topuzlu Cad. Kutmen Apt. No:60/2 D:4 Çiftehavuzlar, 34730 Kadıköy/İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: (0216) 368 03 78

Faks: (0216) 368 03 78

Web: http://www.galerife.com/

E Posta: info@galerife.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2017 ~ Ara 21, 2017

Galeri FE; Çağdaş Türk resim ve baskı sanatının önemli isimlerinden Sema Ilgaz Temel’in solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Grafik bölümü mezunu, Avusturya’nın sağlamış olduğu bursla Salzburg’da çalışmış ve üretmiş, halen daha Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde profesör olarak öğretim görevi ve bölüm başkanlığına devam eden, birçok ödüle sahip Sema Ilgaz Temel’in “Zamanın Kıyısında Yürümek” isimli solo sergisi 23 Kasım – 21 Aralık tarihleri arasında Galeri FE izleyicisiyle buluşuyor.

“Resim yapmak, gerçeği yansıtmaktır. Kendi öznel gerçeğimizi düşünceleri görünür kılarken aynı zamanda bilinçaltının keşfine yönelik metaforik izlerin peşinden gitmektir. Anlatmaktan çok anlamaya yönelik izdüşümleri barındırır içinde... Hem kendisi olmak, hem kendine dışardan bakmaktır. Bazen içinde, bazen dışında olmaktır zamanın. Yabancılaştığımız hayatın içindeki serüven ve yalnızlık duygusuna direnmektir.

Renkleri biçimleri, yüzleri, düşünceleri saklayan belleğin gelgitleri içinde kaybolmaktır. İnsandan ve görünürlükten yola çıkarak zamanın kıyısında yürümektir. Herkesin ve hiç kimsenindir.” sözleriyle tanımladığı sanat serüveninde Ilgaz Temel; çarpıcı portreler, figürler ve kullanmış olduğu etkileyici renk paletiyle sanatçı özgün baskı ve resim çalışmalarıyla kendi dünyasını sanatseverlere açıyor.

Açılış kokteyli 23 Kasım Perşembe günü gerçekleşecek olan Sema Ilgaz Temel’in “Zamanın Kıyısında Yürümek” isimli solo sergisi 21 Aralık’a kadar izlenebilecek.

Sergi Pazar Pazartesi hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT