Sema Maşkılı - Mizaç

Tarihler: 18 Ağustos 2010 Çarşamba ~ 15 Eylül 2010 Çarşamba

Yer: Casa Dell`Arte Galeri

Adres: İstiklal Cad. No:163 Mısır Apt. Kat:3 D:10, Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 18, 2010 ~ Eyl 15, 2010

Sema Maşkılı - "Mizaç"

Casa Dell`Arte sezonun son sergisini 18 Ağustos`ta Sema Maşkılı "Mizaç" ile yapıyor. "Mizaç" sergisinde Sema Maşkılı daha önceki sergilerinde olduğu gibi insana ait temel sorunlardan birini konu ediniyor. Resim yapma eylemini her zaman insanla ilişkili olarak gören sanatçı insan üzerinden bir anlatım dili oluşturarak kendisini ifade etmeyi tercih ediyor.

Son resimlerinde, insanın tekliği, kendine özgünlüğü ve hiç bitmeyen kendini arama serüveni üzerine yoğunlaşan sanatçı; İnsan kendi benliğinin sınırlarında gezerken nasıl görünür, dışarıya kendini nasıl sunar? O diğerlerinden bağımsız nasıl görünür? Hangi anlarında kendini sosyal benliğinden sıyrılmış bulur? gibi konuları sorgularken her haliyle insanı ve onun kişiliğini aktarmaya çalışıyor.

Sema Maşkılı sanata olan yaklaşımını şu cümlerle açıklıyor; "Sanat yapmak benim için özgürlüğün kendisidir. Her şeyi kategorize eden güce karşı en iyi savunmadır. İnsanın karmaşık doğasını tarif etmek ancak sanatla mümkün. İnsanın kendini ilk ifade etme aracı olan figüratif anlatım dili ise benim için vazgeçilmezdir."

Sergi, Salı-Cuma arası 10.00 - 19.00, Cumartesi 12.00 - 19.00 arasında görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT