Semih Balcıoğlu - Güle Güle İstanbul Sergisi

Tarihler: 05 Şubat 2014 Çarşamba ~ 22 Şubat 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2014 ~ Şub 22, 2014

Modern Türk karikatürünün en önemli ustalarından Semih Balcıoğlu’nun, yaşadığı kent İstanbul ile adeta hesaplaştığı “Güle Güle İstanbul” sergisi, 4 Şubat 2014 Salı günü FMV Galeri Işık Teşvikiye’de karikatür ve İstanbul tutkunları ile buluşuyor.

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli çizerlerden ve aynı zamanda bir FMV Işık Lisesi mezunu olan Semih Balcıoğlu’nun “Güle Güle İstanbul” kitabı için, Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal şöyle diyor: “Sanatçılarımız arasında belki ilk olarak Semih Balcıoğlu yakaladı bugünkü Türkiye'nin, İstanbul'un karmaşıklığını. Ve İstanbul'un en görkemli destanını, romanını, ağıtını çizgilerle yazdı. Yüzyılların İstanbul'u, minareleri, kiliseleri, surları, yalıları, köşkleri, sarayları, kuleleri, çarşıları, arnavur kaldırımlarıyla başını alıp giderken Semih Balcıoğlu, bu çekip giden İstanbul'a belki ağıtların en güzelini yaktı. İstanbul gitmiştir artık ve bizim onun arkasından ağıt yakmaktan başka umarımız yok. Ve gelen İstanbul gülünçtür, uydurmadır, yalancıdır. Bütün insanlığın yüzyıllar boyunca nazlayarak yaptığı bu şehri, alınterini, göz nurunu, yeni gelen yabancılaşmış insanlar, barbarlar bir anda yıkmışlar, yerine çirkinliğin tapınaklarını, apartmanlarını dikmişlerdir. Giden gitmiş, gidecektir, ama gelen böyle mi gelmeliydi? Semih Balcıoğlu'nun gülen çığlığı diyor ki: 'Bu iş böyle olmamalı.' Güle Güle İstanbul ve hoş geldin Semih Balcıoğlu."

Yaşadığı kentin bilincine varmış az sayıdaki sanatçılarımızdan Balcıoğlu, bir cehenneme çevirdiğimiz bu kentin korunmaya, saklanmaya ve zaman zaman sergilenmeye değer bir hazine olduğunu anlatmaya çalışıyor bizlere. Bir ‘İstanbul aşığı’ olan sanatçının çalışmalarına baktığımızda da karikatürünün yeni estetiğinin, İstanbul üzerinden kurulduğunu kolayca görebiliyoruz.

“Güle Güle İstanbul” da geçmişte yayımladığı İstanbul karikatürlerini yeniden ele alan ve büyük boyutlarda çalışan Balcıoğlu, kentin sorunlarını ‘Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet’ olmak üzere ‘Üç İstanbul’ üzerinden yorumluyor. Ve sanatçının bu süreçte çizgi dünyası ikiye ayrılıyor: Hızla çizip yetiştirmek zorunda kaldığı basın karikatürleri ve İstanbul’da yaşanan genel insanlık sorunlarını anlattığı çizimler.

Balcıoğlu’nun “Güle Güle İstanbul” temalı eşsiz çizimlerinin bir araya getiren bu sergi yaşadığımız bu kente sahip çıkmamız ve onu korumamız gerektiğini de karikatürleriyle bir kez daha kazıyor zihinlerimize. Usta karikatüristin “Güle Güle İstanbul” sergisini 22 Şubat 2014 tarihine kadar FMV Galeri Işık Teşvikiye’de görebilirsiniz.

Semih Balcıoğlu eserlerinin tüm hakları, korumak ve geleceğe taşımak adına “BİZ Karikatür ve Çizgi Roman Koleksiyonu”ndadır. Bu sergi “BİZ Karikatür ve Çizgi Roman Koleksiyonu” kapsamında gerçekleştirilecek ilk Semih Balcıoğlu sergisidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT