Semra Ertalay - Saklanmış Duygular

Semra Ertalay - Saklanmış Duygular

Tarihler: 18 Ocak 2018 Perşembe ~ 06 Şubat 2018 Salı 19:00

Yer: Soul'n Art Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2018 ~ Şub 6, 2018

Semra Ertalay 6 Mayıs 1983'te İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversite'si Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Geleneksel Türk Sanatları Bölümünü 2009 yılında tamamladı . Aynı yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Geleneksel Türk Sanatları bölümünde Yüksek Lisansına başladı. Eğitiminin bir yılını burslu olarak Fransa'da Ecole Nationale Supérieure d'Art et De Design de Dijon Üniversite'sinde devam etti. Türkiye'ye döndüğünde tezini verip mezun oldu.Çağdaş Türk sanatını ve stilize edilmiş nesneleri eserlerinde kullandı.

Saklanmış Duygular koleksiyonunda, hayatına iyi/kötü yön veren insanların özelliklerini ve ruhunda yarattığı kırılmaları desenleriyle şifrelemeye çalıştı. Anılarını, zihninde yarattığı görselleri soyut ve somut nesneleri kullanarak hislerini aktardı. Her yapıtında hayatında olan bir insanı ve karakterini yorumladı. Kişiler gerçek hayatta var oldukları için sanattaki 3.üncü boyutu kullanmayı uygun gördü. Bu nedenle şeffaf bir materyal olan pileksiyi seçti. Desenlerinin stilize olmasının sebebi her insanın farklı karakter özelliklerine sahip olması ve resimlere konu olan her varlığın/ruhun farklı girdaplarla sınanmasıdır.

İnsan zihni ve gözünün algılayabileceği şifreler sunduğu çalışmalarında, yarattığı desenleri birer kahraman olarak tanımladı. İç benliğinde hissettiklerini eserlerini kullanarak dışa vurmaya çalıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT