Semra Taşdemir-Boyutsal Geçişler

Tarihler: 03 Mayıs 2010 Pazartesi ~ 21 Mayıs 2010 Cuma 3-21 Mayıs 2010

Yer: Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi

Adres: Müeyyer Sk. No:1 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 42 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2010 ~ May 21, 2010

Ülkemiz çağdaş sanatının temsilcilerinden biri olan ve konstrüktivist (yapısalcı) tarzıyla dikkat çeken Semra Taşdemir, eserlerinde geometrik kompozisyon anlayışı içerisinde mekânın sınırlarını zorlarken aynı zamanda kullandığı ışık ve renk kompozisyonu ile de çizginin ötesini yakalamaya çalışıyor.

Semra Taşdemir, yaşamı hem insanın kendi yarattığı hem de evrensel düzen içinde bireysel arayışlarının çizdiği “boyutsal geçişler” serisi olarak ele alıyor. Bu yolculukta karşılaştığı olayları ve olguları yapısalcı bir yaklaşımla tuvaline aktaran sanatçının eserlerinde mekân ve zaman boyutları birbirine geçmiş gibidir.

Tuval üzeri yağlıboya tekniği ile çalışan sanatçının yapıtlarında renkler ve biçimler, saf, basit ince bir nitelikle sadelik ve sonsuzluk duygusunu algılatıyor. Figürlerin düz ve hacimsiz olması henüz biçimlendirilmemiş ilk haliyle saf çocuk ruhunu yansıtıyor.

Vurguladığı sadelik içinden haykıran parlak ışıklı göz alıcı renkler farklı boyutlarda var olduğu düşünülen olguları anlatıyor. Bir yanda boşluğa duyulan özlem diğer yanda yere sağlam basma güdüsü ikilemi soyut mimari bir çizgi oluşturuyor.

Düz biçimlerden birden hassas tonlamalara geçen Taşdemir, biçimlerde yansıttığı katılığı renklerde ve tonlamalarda gösterdiği hassasiyetle yumuşatıyor ve böylece izleyicisine dengeli bir aykırılık algılatıyor. Sanatçının geometrik planlarda bizlere zaman zaman sunduğu tarihsel değerler, onun insanlığın yaşam sürecine ve bu süreci yansıtan olgulara saygısını da yansıtmaktadır.

Semra Taşdemir’ın “boyutsal geçişler” sergisi, 3 – 21 Mayıs 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT