Sencer Vardarman - Sanal Haberler

Tarihler: 12 Nisan 2012 Perşembe ~ 12 Mayıs 2012 Cumartesi

Yer: Art On The Gallery

Adres: Nedim Cd. No: 4 Akaretler 34307 Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 259 15 43

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2012 ~ May 12, 2012

Sencer Vardarman amacının Almanya’da aldığı kavramsal ağırlıklı ve Türkiye’de aldığı klasik akademik sanat eğitimlerini birleştiren bir üslup geliştirmek, içeriği ve görsel altyapısı ile sağlam işler üretmek olduğunu söylüyor.

Çalışmalarının bir temel konusu bir de her serinin ve her işin kendine özgü konuları var. Buna göre gruplanıyorlar.

Temelde olan ve her çalışmada tekrarlanan yönü, bilgiyi üreten ve iletenlerin, yani bilim adamı, araştırmacı ve habercilerin görsel malzemeyi kullanış biçimi, bu aşamalarda verilerin uğradığı değişimler (yüzeyselleşme ve yatırımcıların çıkarlarına uydurma gibi) ve onların görsel dilini kullanılarak ulaşılan etki. Öncelikle inandırıcılık ve saygınlık.

Ürettiğim görsel malzeme kabaca iki grup olarak tanımlanabilir diyen Vardarman: Bilim insanlarının kullandığı oldukça grafik görsel dil, tablolar, chartlar, vs ve mass-media’nın özellikle dergilerin kullandığı foto grafik hikayeleme ve kompozisyon kullanılarak gerçekleştirilen fotomontajlar.

Romantik döneme göndermeler yapan haber fotoğrafları niteliğinde etkileyici felaket manzaraları üreten Vardarman, TV-Landscapes adlı seriye ait olan fotoğraf çalışmalarında televizyondan derlediği 70.000 kadar fotoğraftan oluşan görsel arşivini kullanarak küçük fotoğrafın birleşmesinden oluşan fotomontajlar üretiyor. Her bir çalışma ortalama 20 ama bazen 100’den fazla parçadan oluşuyor ve dijital resim teknikleri de içeriyor.

www.art-on.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT