Senfoni d İstanbul - Nursel Balpınar

Tarihler: 19 Ekim 2010 Salı ~ 27 Ekim 2010 Çarşamba

Yer: İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No:146 Tünel / Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 60 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 19, 2010 ~ Eki 27, 2010

Beyoğlu Belediyesi, Nursel Balpınar`ın 5. kişisel sergisi ` Senfoni d İstanbul` resim sergisine 19-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Sanat Galerisinde ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğrenciliği sırasında Prof. Dr. Sabri Berkel ile başlayan temel eğitim desen çalışmalarını, aynı yıllarda devam ettiği Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver’ den aldığı geleneksel Türk süsleme sanatı çalışmaları ile beraber değerlendirerek, doğu-batı resim sanatı arasındaki ilk sentez tercihlerini oluşturmuştur.Balpınar, daha çok batı resminin soyut tavrı içinde, Türk süsleme sanatının, dekoratif desen ögelerini birlikte kullanarak, resimlerinde sanatsal kişiliğini bulmuştur.

Sanatçı,”İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” Projesi çerçevesinde; İstanbul’un tarihsel simgelerini, dinlerin kardeşliği ve kültür mozaiği temalarından çıkışlı, soyut bir sentez anlayışıyla hazırladığı bu resim sergisini, sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT