Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi

Serbest Konulu Resim Yarışması Sergisi

Tarihler: 08 Kasım 2017 Çarşamba ~ 18 Kasım 2017 Cumartesi 10:30 - 20:30

Yer: Çağdaş Sanat Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2017 ~ Kas 18, 2017

Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde 8 Kasım – 18 Kasım 2017 tarihleri arasında  özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yaptığı çalışmalardan oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide, bu özel çocuklara ait, üç bine yakın, resim, heykel ve farklı sanatsal çalışmalar yer alıyor.

Bu sergi sıradan bir sergi değil, bir farkındalık yaratma çabası aslında. Burada çocuklar için, hem sanat, hem destek, dayanışma, hem de önemsenme ve özgürleşme ruhu var. Bir sanat kolonisinin, büyük emek harcayarak geleneksel hale getirdiği, çok özel çalışmanın bir parçası.

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi , bu özel çocuklara sanat aracılığıyla destek vermek ve onları özgürleştirmek için ortam hazırlıyor. Sapanca Doğapark'ta, onlar için hazırlanan doğal ortamda, her yıl, özgürce, içlerinden geldiği gibi çalışarak kendilerini ifade etme şansı buluyorlar. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen çocuklar öğretmenleriyle birlikte sanat dolu bir hafta geçiriyor, bu süre boyunca hayal dünyalarını resimleri aracılığıyla aktarmaya çalışıyorlar.

Koloninin kurucusu Ahmet Şahin şunları söylüyor: "Bütün çocuklar çok kıymetli, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar daha da kıymetli bizim için. Biz onların hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına bu çalışmaları yapıyoruz. Bu etkinlikler, geleceğimiz olan çocuklardaki gelişimi görmek ve bu gelişime küçük de olsa katkı sağlamak açısından çok önemli, heyecan ve mutluluk verici.

Sergi aracılığıyla onlara dikkat çekme ve farkındalık yaratma çabasındayız.Bundan sonra da, bu özel çocuklara desteğimiz artarak devam edecek. Herkesin,özellikle öğrenci ve öğretmenlerin bu özel sergiyi mutlaka görmeleri gerekiyor. Tüm sanatseverleri bekliyoruz."

Kurulduğu günden bu güne, sanata ve çocuklara desteğiyle gündeme gelen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, özel eğitime ihtiyaç duyan bu çocukların, desteklendiği taktirde, nasıl mucizevi işler ortaya çıkardığını görmeye ve onları kucaklamaya davet ediyor sizleri.

MEB'in izni ve onayıyla, ülkenin dört bir köşesinden katılan çocukların istedikleri saatte, rahatça gezebilmeleri için, açılış tam güne yayılmış olup, sergi, sanatseverlerin, öğretmen ve öğrencilerin ilgi ve desteğini beklemektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT