Sevgi Çağal - Nokta / Point İn Space

Tarihler: 16 Mart 2013 Cumartesi ~ 30 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Espas

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No:4/1 34365 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 70 17

Faks: 0212 227 70 17

Web: http://http://www.galeriespas.com

E Posta: info@galeriespas.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2013 ~ Mar 30, 2013

“Sevgi Çağal’ın resimlerinin belirgin özellikleri cesaret ve dokunaklı bir inceliktir. Fırçası hem geniş hem dar alanlarda kendini rastlantılara ve içgüdüsel bir coşkuya bırakır. Önüne çıkan engelleri tutkuyla aşarken resminin katmanları da oluşumun ve dirimin simgeleriyle beslenerek kat kat açılır. Çağal, son tuvallerinde yaşamla ölüm arasındaki uzun-ince yolu, varoluş çizgisini eksen almış. Bu çizgi üzerinde belleğin sakladığı binlerce iz, görüntü, kesit ve durağı göstermek istemiş. Geçen zaman içinde birikmiş acılara, anılara, korku, coşku, sevgi ve isyanlara parmak uçlarıyla bir bir dokunarak işaretlemiş.

Sanatçının o bildiğimiz yumuşak kıvrım ve arayışları yine sürüyor ama bu kez onların yanına hızlı yılansı kıvrımlar, iç içe geçmiş halkalar ve gizemli sarmallar eklenmiş. Dışavurumcu öğeler, ritmik konturlar ve belli belirsiz bir bezeme eğilimi ile daha soyut bir anlatım dili oluşmuş. Sevgi Çağal’ın vardığı her aşama bir sonraki çalışmalarının temelini oluşturuyor ve kurduğu yapının sağlam bir zeminde yükselmesine imkan sağlıyor. Bu son sergisiyle de içsel ve sanatsal heyecanını ustalıkla birleştirmiş. Renk ve biçimde yetkin bir soyutlama çizgisine ulaşırken sık sık fırçasını elinden atmış ve tutkulu parmaklarıyla insan ruhunun karanlık odalarında birikmiş en gizli duyguları aramaya girişmiş.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT