Sevket Sönmez - Narcissus

Sevket Sönmez - Narcissus

Tarihler: 27 Eylül 2017 Çarşamba ~ 21 Ekim 2017 Cumartesi

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 27, 2017 ~ Eki 21, 2017

Şevket Sönmez 25 Eylül 2017’de MERKUR’de açılacak ve 21 Ekime’e kadar izlenebilecek yeni sergisinde kendine aşık, körleşerek ölmekte olan bir özne ve onun bir parçası olabilmek adına ölümü göze alabilmenin yarattığı gerilime odaklanıyor.

Bu sergi, sanatçının kendi deyimiyle “insanların zorunlu zihinsel kolajlar oluşturarak düşünmeye yönlendirildiği bir dönem”in ruhuna temas etmeye çalışan yapıtlardan oluşuyor.

Sevket Sönmez’in “Narcissus” sergisiyle ilgili yorumu ise;
“Yeni bir Rokoko çağındayız; öznenin kendisi bir ornament parçasına dönüşmüş durumda, görüntümüz aynı anda her yerde, nerede olduğumuzu kestiremiyoruz. İradesini gönüllü olarak devretmiş bireylerden oluşan bir kalabalık ağ içinde, bir şeridin süsü haline gelmiş yaşam biçimlerine şahidiz; otoban şeridi, gökdelen şeritleri ve akıp giden 'instagram' şeritleri gibi. Arzu ve panikle dolmuş günümüz insanının mekan algısının da serginin 'yarı saklı' temalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Duvarlar ve sınırlar içindeyiz ama dışarda olmak istiyoruz; arzu nesnesine dönüşmüş mekanlardan dışlanmadan dışarda kalabilmek, koşmak, uçmak ve süzülmek”.

Bu çelişki, Şevket Sönmez'in yapıtlarında kendini üst üste binen imajların, çeşitli teknik deneyler ve anlam katmanlarıyla buluşması olarak açığa vuruyor.

Yapıtlarında iç mekanda yer bulan bir kompoziyonun figür ve detaylarının, rahatlıkla atmosferin bir parçasına dönüşerek su, hava ve duvarlar arasındaki farkı yokedercesine dönüşmesine şahit olabilmekteyiz.

Bir ormanın yer yer güncel medya sembollerine oradan klasik bir figür detayına bağlanışı, yarı uçucu, yarı transparan izlenimler yaratan cok katmanli teknik anlatimlar ve çeşitli anlam dizgelerinden etkileyici bir butunluk olusturan bu sergi 21 Ekim 2017'ye kadar MERKUR’de ziyarete açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT