Sıçramalar - Seydi Murat Koç

Tarihler: 15 Ocak 2009 Perşembe ~ 04 Şubat 2009 Çarşamba

Yer: Es Konsept

Adres: Mehmetçik Cad. No: 92/A Fulya İstanbul

Telefon: 0212 356 94 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2009 ~ Şub 4, 2009
SEYDİ MURAT KOÇ - SIÇRAMALAR
Seydi Murat Koç "SIÇRAMALAR" adını verdiği 8. kişisel sergisini ES KONSEPT`te 15 Ocak`ta açıyor. 15 çalışmanın yer alacağı "SIÇRAMALAR" serisi 15 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında ES KONSEPT`te izlenebilecek.

Sanatçı Sıçramalar serisinde hem farklı, hareketli tuval yapısı ile, hem de yapım aşamalarında ortaya konan çeşitli teknikler ile seçilen konseptle büyük bir uyum göstermektedir. Dikey dikdörtgen ve alt kısmı dışa doğru kıvrılan tuval yapısını, gerçekçi bir anlatımı da olan "sıçrayan" figürleri ile bütünleştirmiştir. Tuval üzerinde, ortada dikey konumlanan figürlerde sanatçı, konunun daha da anlaşılabilir olması için biçimsel olarak gerçekçi bir çizgi kullanmıştır. Resimlerin arka planında ise Seydi Murat Koç`un akıtma ve `sıçratma` tekniklerini uyguladığını görmekteyiz.

Sıçrayan figürler ile arka plandaki hareket arasında dikkatimizi çeken bir diğer önemli unsur da; sanatçının kullandığı yine özgün linolyum baskılardır. Sanatçı, her ne kadar bu tekniği kararlı çalışmaları olan resimlerinde uzun bir süredir kullansa da, bu seride kendine özgü figür anlayışını hem konsept hem de fon bağlamında biraz daha farklı olarak bizlere sunmaktadır.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Anasanat dalından 2002 yılında mezun olan Seydi Murat Koç, 2006 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı aynı zamanda Doğuş Üniversitesi`nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Sergi Tarihleri: 15 Ocak-4 Şubat 2009
Kokteyl: 15 Ocak 18.00-21.00 saatleri arasında
www.eskonsept.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT