Şinasi Yelkenci - Denizden Gelen Sanat

Şinasi Yelkenci - Denizden Gelen Sanat

Tarihler: 02 Mayıs 2018 Çarşamba ~ 06 Mayıs 2018 Pazar

Yer: Burgazada Cennet Plajı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2018 ~ May 6, 2018

Kendisini “Deniz Çöpçüsü” olarak tanımlayan deniz ve çevre tutkunu Şinasi Yelkenci, denizden çıkardığı her türlü atığı değerlendirerek ortaya çıkardığı, her biri toplumsal mesaj içeren eserlerini Burgazada’da Cennet Plajı’nda sergiliyor. Sergi, 6 Mayıs Pazar akşamına kadar devam ediyor olacak.

Yıllardır gönüllü olarak denizlerden çöp toplayan, Uluslararası SplashTrash ArtExpo’da 36 ülkeden 100 isim arasına giren tek Türk sanatçısı olan Şinasi Yelkenci, 20 yıl önce denizlerden çöp toplayarak başladığı "temiz deniz" idealini yakalayabilmek için ortaya çıkardığı eserler ile telafisi imkansız hale gelen çevre kirliliği ve doğa katliamına dikkat çekmek istiyor.

Gitar sapından klozete, her türlü plastikten iç çamaşırına, balık ağından halata, halı-kilimden lastik ayakkabıya kadar akla gelebilecek her türlü denizden gelen atığın, enstrüman, bukalemun ya da duvar saksısı olarak bir esere dönüştüğü çalışmalar, sanatçının “Denizden Gelen” sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Dünya sanayi atıklarıyla ve insan eliyle hızla kirlenip temiz su kaynakları bir bir yok olurken ve açlık tüm dünyanın geleceğini tehdit ederken bir idealist çevre gönüllüsü olarak yaşanabilir bir dünya için mücadeleye eden Şinasi Yelkenci, yirmi yıldır denizden çöp topluyor ve o çöpleri birer sanat eserine çeviriyor.

İstanbul'un yoğun ve stresli yaşamından kurtulup soluklanmak için dört yıldır hafta sonları gittiği Burgazada'da yaptığı çalışmaları, adalı dostlarının teşviki ile bir sergide bir araya getiren Şinasi Yelkenci, “Her bir eser, toplumsal olaylarla ilgili mesaj taşıyor. Bu yüzden eserlerimin arasına şimdi bir de Öz Çiftlik Bank'ta Yumurtlayan Horoz eklendi. Daha önce kadına dönük şiddet ve tecavüz olaylarını protesto için Marta Koyu'nda Kız Kulesi yapmıştım" diyor.

Şinasi Yelkenci'nin çöpten sanat eserine dönüşen çalışmalarını, kendi adını taşıyan instagram hesabının yanı sıra Sailor Coast Design adlı sosyal medya hesaplarında da görmek mümkün. Şinasi Yelkenci’nin çöpten sanat eserleri 6 Mayıs 2018 tarihine kadar Burgazada'da ziyarete açık olacak. Yelkenci, bu sergiye yetkili ve ilgililer başta olmak üzere çevre duyarlılığına ihtiyaç duyan herkesin gelmesini diliyor ve en çok da çocuklar gelsin istiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT