Sinem Kaya :: Hayalperest

Tarihler: 28 Mayıs 2010 Cuma ~ 26 Haziran 2010 Cumartesi

Yer: Akademililer Sanat Merkezi

Adres: Balo Sokak No:37 Beyoğlu/İstanbul İstanbul

Telefon: 212. 245 02 29

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2010 ~ Haz 26, 2010
Sinem Kaya // Hayalperest
28 Mayıs – 26 Haziran 2010

Sinem Kaya, ``Hayalperest`` ismini taşıyan ilk kişisel resim sergisini, Denizhan Özer küratörlüğünde, Akademililer Sanat Merkezi`nde açıyor.

Günümüz insanının içinde bulunduğu yalnızlık duygusunu irdeleyen sanatçı; yüzey üzerinde oluşturduğu kapalı mekan ve kurgusal ormanlarda, yalnızlaşan insanın hikayesiyle bizleri yüz yüze bırakmaktadır. Kendi gerçeklerinin bir yansıması olarak hayal ettikleriyle, izleyiciyi geçmiş zaman düşleri içerisinde sürüklemektedir. Sinem Kaya`nın eserlerinin karmaşadan arındırılarak yapılmış olmasının yanısıra yapıtlar, resimleri çocuksu bir masumiyet taşısa da aslında ironik göndermeler yapan akılcı bir anlatım dili olarak karşımıza çıkarmaktadır. İşte bu durum da, sanatçının hayallerinin hayal ötesindeki bir gerçeğidir.

Mekan içinde yalnızlaşan ya da ormanda kaybolup yolunu arayan ürkek figürlerin zamanın ruhunu yansıtan durumu, modern hayatın kurgusallığını anlatırken bir yandan da bizlere kendi gerçeklerimizi hatırlatmaktadır.

Sanatçının çalışmaları 28 Mayıs – 26 Haziran 2010 tarihleri arasında Pazar günü hariç hergün 10.30 – 19.00 arası Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT