Singer 170. Yıl Sergisi

Singer 170. Yıl Sergisi

Tarihler: 16 Aralık 2021 Perşembe ~ 16 Şubat 2022 Çarşamba

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2021 ~ Şub 16, 2022

Türkiye’de ve dünyada dikiş makinesi sektörünün lideri Singer, bu yıl 170. yaşını Rahmi M. Koç Müzesi’nde açtığı özel bir sergiyle kutluyor. Singer’in iki asra yakın tarihi boyunca tanıklık ettiği önemli dönüm noktalarını, her biri özel bir hayat hikayesine dokunan makine ve belgelerle anlattığı “Singer 170. Yıl Sergisi” Rahmi M. Koç Müzesi’nde 16 Aralık 2021- 16 Şubat 2022 tarihleri arasında gezilebilecek.

Yurtdışından ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden toplanan, özel şahsi koleksiyonlardan temin edilen makineler, kıymetli belge ve materyaller bu sergiyle ilk kez gün yüzüne çıkmış olacak.

Singer, sergiye ek olarak hazırladığı, ilk astronot kıyafetlerinden, moda endüstrisine çağ atlatan yapay zeka ile çalışan makinelere ve kadınların ekonomiye katılma mücadelesinden markanın tarihteki rolüne kadar uzanan “Singer’le Dikiş Aşkına” belgeseliyle geçmişten geleceğe uzanan dokunaklı bir yolculuğa çıkaracak. Belgesel, Singer’in youtube kanalında 16 Aralık 2021 tarihi itibarıyla yayınlanacak.

Dünyada ve Türkiye’de dikiş makinesi sektörünün lideri Singer, 170. yılını özel bir etkinlikle kutluyor. İki asra yaklaşan tarihi boyunca tanıklık ettiği sosyal ve ekonomik olayları ve şirketin dönüm noktası olan gelişmeleri anlatan bir sergi ve belgesel projesini hayata geçiren Singer, Rahmi M. Koç Müzesi’nde “Singer 170. Yıl Sergisi”ni sanatseverlerle buluşturuyor.

“Singer 170. Yıl Sergisi”nde, yurt dışından ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden toplanan, özel kişisel koleksiyonlardan temin edilen makineler, kıymetli belge ve materyaller ilk kez gün yüzüne çıkıyor. Sergide, eski dikiş makinelerinin yanı sıra tarihi değeri olan radyo, makas, kaşık, saat gibi Singer markalı birçok ürün, her biri bambaşka hayatlara dokunan nostaljik fotoğraflar, fatura ve belgeler de yer alıyor.

Singer’in moda dünyasındaki yerinden savaşlara, uzay yolculuğundan, kadının ekonomiye katılma mücadelesine kadar birçok farklı konuyu kucaklayan iki asırlık benzersiz öyküsünün anlatıldığı “Singer’le Dikiş Aşkına” belgeseli ise 16 Aralık tarihi itibarıyla Singer’in youtube kanalında yayınlanacak.

Singer 170. Yıl Sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi’nde 16 Aralık 2021 – 16 Şubat 2022 tarihleri arasında tarihi sanatseverle gezilebilecek. Seçki içinde yer alan en eski tarihli makinenin sahibi Dudu Hanım’a ait materyaller ise 15 gün boyunca ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT