Sınırlar Yörüngeler’den 8. Sergi

Tarihler: 23 Haziran 2010 Çarşamba ~ 31 Temmuz 2010 Cumartesi

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45 Fındıklı Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 23, 2010 ~ Tem 31, 2010

Siemens Sanat’ın genç sanatı desteklemek ve güncel sanat için bir platform oluşturmak amacıyla dört yıldır düzenlediği ‘Sınırlar Yörüngeler’ yarışması genç yeteneklerin kendilerini özgürce ifade etmelerine olanak tanıyor. Bu yılki ‘Sınırlar Yörüngeler 07-08’ yarışmasında başarılı bulunan yapıtların ilk bölümünün sergilendiği Sınırlar Yörüngeler 07 sergisinin ardından, başarılı bulunan diğer dokuz sanatçının yapıtları 23 Haziran – 31 Temmuz 2010 tarihleri arasında Siemens Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Canan Beykal, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün, Gülçin Özdemir ve Emre Zeytinoğlu’nun yer aldığı ‘Sergi Değerlendirme Kurulu’ tarafından titizlikle yapılan değerlendirme sonucunda, Sınırlar Yörüngeler 08 sergisinde çalışmalarına yer verilen genç yetenekler arasında Başak Akçakaya, Can Kurucu, Melis Uğuz, Orhun Erdenli, Nesibe Güneş, Ahmet Doğu İpek, Neslihan Kaleli, Merve Üstünalp ve Mehmet Vanlıoğlu bulunuyor.

Dokuz genç sanatçı yapıtlarıyla yaratıcılıkta sınırları zorluyor

Başak Akçakaya, fotoğraflarında özel yaşamın, mahremiyetin toplumsal-kolektif bir form olarak geliştirilebileceğinin deneyimlerini yansıtıyor. Çalışmalarında, televizyon ekranından yansıyan görüntülerin fotoğrafları adeta gerçekliğin parodisine dönüşüyor.

Can Kurucu, video çalışmasında gündelik yaşam formlarını ya da toplumsal ritüellerin parodilerini canlandırıyor.

Yerleştirmesi ile sergide yer alan Melis Uğuz, küreselliğin tek tipleştiriciliğini eleştirel bir tutumla sorunsallaştırıyor.

Orhun Erdenli’nin desen çalışması, sanat yapıtının başlangıçtaki bağlamının, daha sonra sanatçısı tarafından kendi yaşamından yeni geliştirilen referanslarla nasıl manipüle edilebileceğinin bir örneğini sunuyor.

Nesibe Güneş, kendi algılayışından ve kendi yaşamından geliştirdiği sübjektif formları videosu aracılığıyla yansıtıyor.

Siyah-beyaz desenlerinde Ahmet Doğu İpek, çizgiyle yoğunlaştırdığı kütlelerle, insan yığınlarına vurgu yapıyor. Bu kütleler aracılığıyla bir taraftan içinde yer alan insanın sıkışmışlığını bir taraftan da sosyalliğin sırrı ile ölümün simgeleri araştırılıyor.

Neslihan Kaleli‘nin çalışmasının bağlamını tezhip-hat-minyatürün gösterge değeri ile pop ikonlarının yan yana gelişindeki tutarlılık oluşturuyor. Çalışmasında birisinin içeriğine teolojik bir yüceltme, diğerinin ise toplumsal ünlenme kaynaklık ediyor.

Merve Üstünalp’in patchwork portreleri tekrar inşa edilmesi üzerine kurulu. Benliğin tekrar inşa edilmesinin geçmişin şimdiki zamanda katmanlaşmasıyla mümkün olabileceği düşüncesiyle oluşturulan yerleştirmede bu bellek katmanları birer enstantane olarak yer alıyor.

Mehmet Vanlıoğlu ise sergide temsiller arasında çelişki-sentez üzerine jeo-demografik bir video “oyun” ile yer alıyor.

Genç sanatçıların çalışmaları modernliğin kaidelerinin yarattığı ‘tekillik’ ile küreselliğin ‘tek tipleştiriciliğine’ karşı yeni modernlik formlarının önsezileri olarak karşımıza çıkıyor.

Garanti Bankası, Intercity, Osram, Ran-Trans, Madebycat, Siemens Ev Aletleri desteğiyle gerçekleştirilen “Sınırlar Yörüngeler 08” sergisi 23 Haziran – 31 Temmuz 2010 tarihleri arasında, haftanın her günü saat 10.00 - 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT