Sismanoglio Megaro’da Sergi: Philippi: Yüzyıllık Kazılar

Sismanoglio Megaro’da Sergi: Philippi: Yüzyıllık Kazılar

Tarihler: 18 Temmuz 2016 Pazartesi ~ 29 Temmuz 2016 Cuma

Yer: Sismanoglio Megaro

Adres: İstiklal Cad. No 60 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 93 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2016 ~ Tem 29, 2016

10-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 40. oturumunda belirlenecek olan Philippi Antik Kentin’nin UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığı vesilesiyle, Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Sismanoglio Megaro binasında gerçekleşecek olan “Philippi: Yüzyıllık Kazılar” başlıklı sergisini düzenlemektedir. Kavala ve Taşoz Antikiteler Müdürlüğü ve Atina Fransız Arkeoloji Okulu tarafından düzenlenen bu serginin amacı, arkeoloji araştırma ile uluslararası işbirliği süreçlerinin ve Philippi Antik Kenti’in ortaya çıkışının anları, baş katılımcıları ve önemine ışık tutmaktır.

Philippi Antik Kenti Kuzey Yunanistan’da bir yüzyıldan fazla süren arkeoloji kazılarının sonucu olarak ışığa çıkan en önemli ve kapsamlı arkeoloji sitelerinden biridir. Kazılar 20. yüzyılın başında Birinci Dünya Savaşı’nın çalkantılı yıllarında Atina Fransız Okulu’nun araştırmacıları tarafından başlandı. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ivme kazanan araştırmalar Yunan Arkeoloji Kurumu, Atina Arkeoloji Derneği ve Yunanistan Aristotelis Üniversitesi tarafından günümüze kadar devam edildi. Bugün, MÖ 356'da II. Philip tarafindan kentin yeniden kuruluşu yıllarına ve özellikle de kritik önemdeki Philippi muharebesinden (MÖ 42) sonra Roma'nın yükselişi dönemine ait anıtlar, Erken Hıristiyanlik doneminin (MS 4-6. yüzyıllar) kuşkusuz Aziz Pavlos’un şehre gelişi ve Avrupa’daki ilk Hıristiyan cemaatının kuruluşu ile baglantılı olan, görkemli bazilikalari ve merkezî planlı binalari görülebilir. Bu zengin anit varlığı, birleşik ve kolayca tanınabilir bir Geç Antik Dönem kentsel peyzaji, bir Helen polisinin, bir Roma colonia augustasinin ve bir Hıristiyan haç merkezinin üst üste bindiği bir tablo oluşturmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT