Sıtkı Kösemen - Yitik Nesnenin Ardında

Sıtkı Kösemen - Yitik Nesnenin Ardında

Tarihler: 22 Kasım 2017 Çarşamba ~ 01 Aralık 2017 Cuma

Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü

Adres: Kadir Has Caddesi Cibali Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 65 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2017 ~ Ara 1, 2017

Sıtkı Kösemen’in “Yitik Nesnenin Ardında” Sergisi Galeri KHAS’da sanatseverlerle buluşuyor.

Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki Galeri KHAS yeni döneme Sıtkı Kösemen’in sergisiyle giriş yaptı. Sıtkı Kösemen’in ‘Yitik Nesnenin Ardında’ isimli sergisi 1 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Türkiye’nin önde gelen çağdaş fotoğraf sanatçılarından Sıtkı Kösemen uzun bir aradan sonra, Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yer alan Galeri KHAS’ta açtığı kişisel sergide 25 yapıtını sanatseverlerle buluşturuyor.

‘Yitik Nesnenin Ardında’ sergisinin küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, bu yapıtlarda unutulmaya yüz tutmuş mekan ve nesnelerin izleyiciyle buluştuğuna dikkat çekerek, “Gündelik hayatımızda kullanmadığımız nesneler, varlığı unutulan mekanlar bu sergide gözler önüne seriliyor. Bu nesneler nelerdir, bağlamları nelerdir bilmiyoruz. Ama kendileri olarak varlar ve bize o nitelikleriyle sessizlik ama çağrışımlar yöneltiyorlar. Onları izleyerek yeni bir bellek oluşturuyoruz.

Tarih o nesnelerin eskiliğiyle değil şimdiki zaman olarak bize söyledikleriyle başlıyor. Ayrıca, sergi için seçim yaparken, bu çağdaş görüntüler arasında derinliğin olmadığı, 3 boyutlu olmayan fotoğrafları seçtim. Tamamen gerçek, yanılsamaya mahal vermeyen görüntülerle baş başa kalacak seyirci. Çünkü derinlik ve perspektif bellekle ve geçmişler ilgilidir. Oysa düzlem daima şimdiki zamandır” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, sergide yer alan yapıtların izleyiciye yitik bir zaman sunduğunu vurgulayarak şunları da belirtti: “Sıtkı Kösemen’in bu sergide yer alan yapıtları bize yitik bir zamanı sunuyor.

Fakat bunu soyut zaman üstünden değil, o zamanın imleri üstünden hatırlatıyor. Kaybolmuş binalar, yıkılmış duvarlar, yitik ve yeniden bulunacak nesneler, okunmayan yazılar, dökülmüş boyalar, mekan izleri bize ortak bir belleğin kişisel planda nasıl okunacağını gösteriyor. Hepimize ait olan geçmiş bu yapıtlarda kişiselleşmekle kalmıyor bizi çağrışımlarla yaşanmış ama yitirilmiş bir zamana da çağırıyor. Kösemen’in yapıtları modernlik sonrası bir dünyanın yıkıcı ama şiirsel, somut ama kırılgan, çok kalıcı ama uçucu görselliğini getiriyor” diyor. Sergi 1 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT