Somnur Kurt - `Senin Büyülü Düşün`

Tarihler: 15 Kasım 2008 Cumartesi ~ 03 Aralık 2008 Çarşamba

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Altıpatlar Sok. No 26 Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 91 63

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2008 ~ Ara 3, 2008
Sanatçı Somnur Kurt, 15 Kasım – 3 Aralık 2008 tarihleri arasında “Senin Büyülü Düşün” adlı sergisiyle Galeri Artist Çukurcuma’da

“Senin Büyülü Düşün” adını verdiği son çalışmaları için “Soyut sanat, renklerin evrensel dili olduğu gibi, dokunun ve biçimin düzenidir. Çalışmalarımda öncelikli olan renk araştırması, biçim, daha çok ritimden gelen soyut prensipler ve biçimsel yapı.
Opak düz renkler üzerine işlenen dokular ile birlikte çizgisel formlarla ilgileniyorum. Burada daha çok renkler dokularla ilişki kurarak biçimleri oluşturuyor. Yaşamsal deneyimler, doğadan gelen imgeler, müzik, dinamikler ve geometrik sanat yardımcı öğelerimi oluştursa da konu fazla önem taşımıyor. Genelde tuval üzerine yağlı boya çalışmalarım izlense de, malzemeyi sınırsız olarak kullanmaya açığım.
İlk amacım, birkaç çeşit renk üzerine araştırmak, tonaliteyle yüzeysel dokuları, işleyerek kullanmak. Diğeri ise, anlatımcılığa girmeden, izleyici ile bir bağ oluşturmak, resim içeri ise, içerdekini dışarıya taşırmak, dışarıdakini, içeri alarak orada başkalaştırmak. Biçimler arasındaki, dışarısı ve içerisi arasındaki gerilimi, renkler, denge ve ritmin yardımıyla barış ve coşku ortamına taşımak.
Serginin ismi: Senin Büyülü Düşün Yaşamı dokuyarak geçirdiğimiz her an bizim düşlerimizin büyüsüdür. Üzerinden geçtiğimiz zaman bizim soluduğumuz nefesin, yaşamda var olduğumuzun göstergesidir.
Resim yapmak renklerle dans ederek biçimlerle seslenmektir. Soyut sanat, renklerin evrensel dili olduğu gibi, dokunun ve biçimin düzenidir. Amacım biçimler arsındaki, dışarısı ve içerisi arasındaki gerilimi renkler, denge ve ritmin yardımıyla barış ve coşku ortamına taşımak. Yaşamsal deneyimler, doğadan gelen imgeler, müzik, dinamikler ve geometrik sanat yardımcı öğelerimi oluştursa da konu fazla önem taşımıyor. Diğeri ise, anlatımcılığa girmeden izleyiciyle bağ oluşturmak, resim içeri ise içerdekini dışarı taşırmak, dışarıdakini içeri alarak orada başkalaştırmak ” diyor Somnur Kurt.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT