Special Politic Sergisi

Special Politic Sergisi

Tarihler: 04 Mayıs 2016 Çarşamba ~ 10 Haziran 2016 Cuma

Yer: GaleriBu

Adres: Şahkulu Mah., Serdar-ı Ekrem Sok. No:11, Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 9193

Faks: 0212 243 9194

Web: http://www.galeribu.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2016 ~ Haz 10, 2016

’Special Politic’’ sergisi, insanlık tarihinde korkuya doğmanın yarattığı dünya algısında, bireyin yaşam evrelerine göre korku hâkimiyetini inceliyor. Kişinin kendisiyle, toplumla ve dünyayla diyaloğundaki çatlakları açığa çıkartarak, çatlakların içinden sızanlarla ilgileniyor.

Sergi, geleneksel toplumlardaki “varlık “olma halleri ve bu hallerin genel tutumları, çatlakları ve çatışmaları ekseninde toplanırken, bu karşıtlıkların ve çarpıklıkların çatıştığı noktada ortaya çıkan “ilkel zihin” ve “kolektif zihin” modelleri üzerinden “modernite ve korkunun nasıl biçimlendirildiğini araştırıyor. Yaşam döngüsü içindeki varlık modelleri ve bu modellerin birbirleriyle etkileşimlerinin yarattığı biçimsiz çokluğun çelişkileri, kolektif davranışın altında görünmez hale gelen bireyin sorunları ve bu sorunların sesli ifadesinden doğan bir sağırlar diyaloğu

Küratörlüğünü, Esra Özkan, Gencer Uçar ve Merve Balcıoğlu’nun yaptığı sergide, Anti-pop, Candaş Şişman, Baran Çağınlı, Leyla Emadi, Öykü Ersoy, Manolya Çeliker, Nesren Jake, Esra İlbeyli, Tuba Ergin, Olgu Ülkenciler, Selda Başkaya, Şeyda Özdamar, Naz Sirmen, Tutku Bulut Beyaz, Hülya Sözer ve Yağmur Yılan yer alıyor. … ‘SPECIAL POLITIC’ ismi ise herkesin fikir ve düşüncelerini özgürce, istediği şekilde ifade edebilmesinden doğan özgünlüğü ifade ediyor. Konusu ‘barış, özgürlük, ifade olan, her türlü olgunun ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir zamanın içinde, farklı alanlardan sanatçıları bir araya getirerek, İzleyiciye ‘yeni bir sözün’ mümkün olabildiğini aktarmaya çalışıyor.

‘SPECIAL POLITIC’ sergisi, 30 Nisan’dan 10 Haziran’a dek GaleriBu’da ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT