Süheyla Sabır - `Benim İstanbul`um Kırmızı`

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 05 Nisan 2010 Pazartesi 22 Mart - 5 Nisan 2010

Yer: Taksim Sanat Galerisi

Adres: Cumhuriyet Cad. No: 26 Taksim İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 245 20 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Nis 5, 2010
Ressam Süheyla Sabır`ın `Benim İstanbul`um Kırmızı` adını taşıyan sergisi 22 Mart - 5 Nisan 2010 tarihleri arasında Pazar hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında görülebilir.

Süheyla Sabır, İstanbul’u kendi yaşadığı gibi KIRMIZI yönleri ile anlatıyor. Canlı,enerjik, dinamik, gelişmeye açık, kararlı. Sanatçıya göre İstanbul, yaşamdan alınan zevk, aşk, yeni başlangıçların şehri. Güçlü, hırslı, hâkim bir renk kırmızı ve sanatçı kırmızının pozitif taraflarının bu kente hâkim olduğuna inanıyor. Hemen fark edilen, dikkat çekici olan bu kent, heyecanı ve hareketi sevenler için. Hırçınlıkları da var bazen, kavgacı ve tahrik edici olabilir, zorlar…

Sanatçının sergideki çalışmaları kırmızı yoğun renklerle yapılmış ve çoğunlukla aşkla bağlandığı ve hiç ayrılamadığı bu Şehr-i İstanbul’un soyut alandaki izdüşümleri. Eski yeni semtleriyle, tarihi mimarisi ve sokakları ile doğu batı köprüsü, yaşadığımız, hayran olduğumuz, bazen de şikâyet ettiğimiz şehir.

Tarihi mekânları ve semtlerini sadece mimari özellikleriyle değil geçmiş yaşanmışlıkların bıraktığı izleri ve kendine ait hatıraların tortularını birbirinin üzerine geçmiş, karışmış gibi tuvaline aktaran sanatçı İstanbul ile ilgili yeni soyut bir algı yaratıyor. Kendi KIRMIZI İstanbul’u ile öteki İstanbul’u bir arada gösterir. Geçmiş ve şimdi, sanatçının duygularıyla birbirine bağlanır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT