Şükrü Karakuş Bakış Uzam Resim Sergisi

Tarihler: 12 Ocak 2010 Salı ~ 06 Şubat 2010 Cumartesi 12 Ocak – 6 Şubat 2010

Yer: Garage of Art

Adres: Adnan Saygun Cad. Belediye Sit. Leylak Apt. 1-14A Etiler. (Akmerkez ulus kapısı karşısı, Garage Oto altı) İstanbul

Telefon: 0212 351 16 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2010 ~ Şub 6, 2010

Garage of Art, 12 Ocak - 6 Şubat tarihlerinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine paralel olarak Çağdaş Türk Resmi’nin İspanya’daki temsilcisi sanatçımız Şükrü Karakuş’un resim ve desenlerinden oluşan ‘’Bakış-Uzam’’ kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor...

Kendine özgü organik formlarıyla tanınan sanatçı daha önceki sergilerinde ele aldığı bakış-uzam kavramını iyice derinleştiriyor; son dönem çalışmalarında yer verdiği figuratif değerlerle resmine yepyeni bir soluk getiriyor. Genelde çok katmanlı planlar halinde çalışan sanatçı, zeminde ikame eden fotoğrafa yakın bir imge üzerine ya da yanına apansız çok yakın plandan bindirilmiş biyo-organik-botanik formlarla çarpıcı bir bütünlüğe varıyor. Bu anlamda zemindeki kozmik peysajlar, kalabalık insan grupları veya ebruyu andıran görüntülerle diğer katmanlar arasında çoğul, zengin bir ilişki ağı oluşuyor. Makro-mikro temelli bu bakış biyogeometrik formlarla özgünleşip netlik kazanıyor.

Desenlerinde ise hiç durmaksızın dolaşan kalemi ve tekrara dayalı jestleriyle yüzeyi dolduran sanatçı bir nakışçı titizliği ve sabrıyla tuhaf biçimler, yaratıklar arıyor.

Eleştirmen şair Yalçın Sadak´a göre; uzun zamandan beri bir sınır-dil kuran Şükrü Karakuş, daima nesneye bakıyor ama gözün görme imkanlarından taşarak… Bir tür aşırı görme biçimidir bu, çıplak gözün mikroskopik boyutta ya da objektif gibi görmesine benzer bir durum. Somut çağrışımlıdır biçimler, çünkü nesneye ilişkin bir yığın dışsal izle yüklüdür, gerçekdışıdır çünkü gözün göremeyeceği tuhaf özelliklere de sahiptir. Tam bir mutasyon anını imler gibi; oluşa-geliş halinde saptanmıştır her imge. Sınırda değil, sınırın kendisi olan bir dildir bu. Batı epistemesinin kurucu ikiliklerinin (öz/görünüş, özne/nesne, ben/öteki vb.) birbirine çözündüğü yerdir orası. Orada eyleyen dil çifte bir varoluşa sahiptir, aynı anda hem oraya hem buraya aittir. Karakuş´un herhangi bir resmine bakmak, bakışın sorunsallaştığı bir sürece dahil olmak demektir. Çünkü ona bakan göz de kendini şu ya da bu konumda sabitleyemeyecektir. Bir gelgit-bakıştır resmi kuran ve ona bakanın da bu gelgite dahil olmaktan başka şansı yoktur.

Karakuş,Türkiye´de ve Avrupa ülkelerinde yirmiye yakın kişel sergi gerçekleştirdi, yüze yakın karma sergiye katıldı. 2007 yılında Sao Paolo-Valencia bienalinde yer alan sanatçının Türkiye, İspanya, Fransa ve Almanya´da özel ve kamu koleksiyonlarında çalışmaları bulunuyor.

*Sergi Pazar hariç hergün 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT