Suna Tüfekçibaşı - İstanbul’da Yalnız ve Uykusuz

Tarihler: 01 Kasım 2012 Perşembe ~ 26 Kasım 2012 Pazartesi

Yer: Maçka Art Design

Adres: Teşvikiye Bronz Sk. No:4 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 343 58 46

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Kas 1, 2012 ~ Kas 26, 2012

Suna Tüfekçibaşı’nın kişisel sergisi, Maçka Art&Design’da sanatseverlerle buluşuyor. Ressam, son sergisinde insanların zaman ve mekandan arınmış, yalnızlaşan hallerini tuvale yansıtıyor.

Suna Tüfekçibaşı “İstanbul’da Uykusuz” adını verdiği resim sergisinde İstanbul’un insanı zorlayan, tüketen karmaşasıyla, eşsiz görselliği arasındaki çelişkiyi ve bilinçaltı yansımalarını tuvaline aktarıyor. Beşinci kişisel sergisini gerçekleştirecek olan Tüfekçibaşı’nın eserleri, 1-26 Kasım tarihleri arasında Maçka Art&Design’da sergilenecek.

Sanatçı, önceki sergilerinde olduğu gibi son çalışmasında da gerçeğe öykünmeyen, daha çok resmin içine dönük, zaman, mekân, öykü ve mesaj kaygısından arınmış epik resimler ortaya çıkartıyor.

Suna Tüfekçibaşı’nın “İstanbul’da Uykusuz” isimli sergisinde yer alan çalışmalarında, renk ve biçimdeki kontrasttan kaynaklanan şiddetin yanısıra konunun da tam zıttından başlayarak o karşıtlığın gerilimini de yakalamaya çalıştığı gözleniyor. Sanatçının kendi ifadesine göre; hemen her resim 7-8 kat üst üste farklı kompozisyonlar halinde oluşuyor, resmin ilk katlarında (siyasi tutukluların adliyeye götürülürken polislerin giydiği beyaz şeritli mavi polis yelekleri gibi) gazete küpürlerinden skeçler yer alıyor.

Resim yapmanın kendisi için bir meydan okuma ve sonunu bilmediği bir macera olduğunu söyleyen ressam Suna Tüfekçibaşı, yağlıboya çalışmalarında desen etkisini yitirmeyen, yoğun bir çizgi ve ekspresif bir dil oluşturma çabasında olduğunu belirtti. Tüfekçibaşı sergisinin ana temasını oluşturan İstanbul ile ilgili olarak “Çalıştığım son serinin İstanbul üstüne olması son yıllarda İstanbul'la kavgalı olmam sanırım. Beni öylesine zorluyor ve ikilemlere düşürüyor ki bitmekte olan bir ilişkinin gel-git'leri gibi..Galiba kafama takılan, içten içe kavgaya tutuştuğum şeyler gün yüzüne resimlerimde çıkıyor” açıklamasında bulundu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

çok güzel
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT