Sürek Avı-Ünsal Bahtiyar

Tarihler: 01 Nisan 2010 Perşembe ~ 01 Mayıs 2010 Cumartesi 1 Nisan-1 Mayıs 2010

Yer: Oda Kule Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Caddesi 286 Odakule Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 46 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2010 ~ May 1, 2010

Doğal güzellik sanat eserinin olmazsa olmaz koşulu değildir. Sanatın özünde sürekli devinim içinde olmak ve evrim geçirmek vardır. Sanatta değişmeyecek tek yasa değişimdir, bu uygulanmadığı takdirde sanat dolayısıyla uygarlık uykuya dalar.

Doğadaki güzelliklerin aslına uygun taklit edilerek resmedilmesi yüzyıllarca geride kaldı. Sanat, güzelliği olduğu gibi tesbit etme görevini, ressamdan fotografçıya kaydırdı. Ressam görüntüleri kendi sanatsal yaklaşımıyla betimlemeye girdi. Zaman içinde benzer duygu fotograf sanatçısına da bulaştı, o da görüntüleri kurgulamaya, müdahale etmeye, bir anlamda soyutlamaya başladı. Sonuçta sanatçı farklı düşünmeye, bildiklerini, duyduklarını, gördüklerini yeniden değerlendirmeye, güzellik ve çirkinlik yasalarını, önyargılarını yeni formlarla, renklerle, renk tonlarıyla, dokularla, yeni malzemelerle tekrar tekrar kurgulamaya, yorumlamaya, betimlemeye girdi.

Gerçek sanatçı bir avcıdır. Sözünü ettiğimiz av türü oltayı suya bırakıp saatlerce suya bakmak ve tesadüfen yeme vuracak avı beklemek değildir. “Sanat bir Sürek Avıdır”. Bugünün gerçek sanatçısı ve onun üretme çabasında olduğu gerçek sanat eseri, alışılmıştan farklı bakış açısı, farklı düşünce boyutu, bilinç, sorumluluk istiyor. Yapılmışların tekrarına duyulan tepki geçmişe nazaran daha şiddetlendi. Geleceğe ışık tutacak, geçmişi ve bugünü tartacak-değerlendirecek modern sanatçı sokaktaki insandan daha duyarlı, daha uyanık, daha heyecanlı, daha farklı ve ayrıcalıklı bir insan tipidir. Bu farklılığı yaratacak olan sanatçının dış görünüşü, saçı, giysisi, dili değil iç dünyaya yaptığı yolculuklardır. Bu maceralı yolculuk boyunca sanatçı sürekli bilinenden daha yeniyi, daha farklıyı arayacak, izleyenlerine yeni yorumlar önerecek, yeni ve farklı kavramlar getirecek, yeni açılar, yeni yollar açacak, bir bilim adamından farksız olarak sürekli araştıracak, bulacak, bulduklarını tesbit edecek, sanatsevere teslim edecek, sonra tekrar yola koyulacaktır. Durmadan yolculuk, durmadan av, sürekli av…

Sanatın olmazsa olmazlarından estetik zaman içinde objektivizmden subjektivizme kaydı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT