Suriyeli Mültecilerin Geri Dönüşüm Sergisi

Suriyeli Mültecilerin Geri Dönüşüm Sergisi

Tarihler: 26 Mart 2018 Pazartesi ~ 31 Mart 2018 Cumartesi

Yer: Novada Ataşehir Alışveriş Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2018 ~ Mar 31, 2018

ÇEVKO Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde Şanlıurfa ve Kilis’te yürütülen “Suriyeli Mülteci Yerleşim Birimlerinde Geri Kazanım Bilincinin Yaygınlaştırılması Projesi” sonrasında, Suriyeli mülteci çocukların yaptığı resimler ve mülteci kadınların geri dönüşümlü malzemelerden yaptıkları el işi çalışmaları, Ataşehir Belediyesi ev sahipliğinde Novada Ataşehir Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

Ataşehir Belediyesi, doğa ve insan için büyük anlam taşıyan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatla Dünya Dönüşür isimli sergi, Şanlıurfa ve Kilis’te yürütülen “Suriyeli Mülteci Yerleşim Birimlerinde Geri Kazanım Bilincinin Yaygınlaştırılması Projesi”nde Suriyeli mülteci çocukların yaptığı resimlerden ve mülteci kadınların geri dönüşümlü malzemelerden yaptıkları el işi çalışmalarından oluşuyor. Novada Ataşehir AVM, Cemal Süreyya Tiyatro ve Sergi Salonu 3. katta yer alan sergi, 31 Mart 2018 tarihinde dek açık kalacak.

“Suriyeli Mülteci Yerleşim Birimlerinde Geri Kazanım Bilincinin Yaygınlaştırılması” Projesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ÇEVKO, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde gerçekleştirildi. 2016 yılı Haziran ayında başlayan ve bir yıl boyunca Şanlıurfa’da Viranşehir, Ceylanpınar, Akçakale ve Harran’da, Kilis’te ise Elbeyli ve Öncüpınar’da yürütülen eğitici projede, Şanlıurfa ve Kilis’te geçici konaklama alanlarında yaşayan Suriyeli mültecilerin yaklaşık yüzde 90’ına ulaşılarak, geri kazanımın önemi anlatıldı.

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi, Gaziantep’te ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan Gazi Kültür Sanat A.Ş. desteği ile kamplarda eğitim verecek ve geri kazanımı 7’den 70’e herkese anlatacak ekipler oluşturuldu. Bu ekipler, kamp görevlileri ve temizlik personelinden başlayarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte kadınlara ve okul öncesi çocuklara, genç yaşlı binlerce Suriyeli mülteciye ulaşarak geri dönüşümün ne olduğunu, ambalaj atıklarının geri kazanımı sayesinde ne gibi tasarruflar sağlanabileceğini anlattılar. Çocuk ve öğretmen eğitimlerinde kullanılan sunum ve diğer eğitim materyalleri Arapça olarak hazırlanarak dağıtıldı.

Verilen eğitimlerle eş zamanlı olarak kamplarda çöp konteynırlarının yanlarına geri dönüşüm konteynırları yerleştirildi ve hazırlanan afişler uygun alanlara asıldı. ÇEVKO Vakfı’nın müzikli çocuk oyunu “Geri Dönüşüm Yolunda”, proje kapsamında Arapçaya çevrilerek, kamplarda kadınların diktikleri kostümlerle çocuklar tarafından sahnelendi. Provalar, kostüm hazırlıkları ve oyunun sahnelenmesi, kamplarda yaşayan çocukların güzel zaman geçirmesini sağladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT