TAMGA Mozaiklerle Türk Sanatının Tarihsel Yolculuğu Sergisi

Tarihler: 02 Şubat 2015 Pazartesi ~ 09 Şubat 2015 Pazartesi

Yer: Dolmabahçe Sarayı Depo Müze Sergi Salonu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2015 ~ Şub 9, 2015

Mozaik Sanat Evi sanatçılarının, bir araya gelerek hazırladıkları, Türk sanatını mozaikle ifade ettikleri çalışmalarından oluşan "TAMGA" isimli sergi, Aysel Ergül küratörlüğünde, 2-9 Şubat 2015 tarihleri arasında Dolmabahçe Sarayı Depo Müze Sergi Salonu’nda yer alacak.

Sanatçılar, eserlerini, kültürel zenginliğimiz olan Türk Sanatının tanıtımına katkıda bulunmak maksadı ile; Türk Sanatının Orta Asya’da petrogriflerle başlayan ve minyatür sanatıyla devam eden, bin yıla damgasını vurmuş Selçuklu eserlerinden yola çıkıp, Osmanlı dönemine, Tanzimattan günümüze değin gelişimiyle Avrupa ya açılarak çağdaş sanata adım atışını, tarihi miraslarımızdan mozaik sanatı teknikleriyle yorumlamışlardır.

Hazırlıkları 3 yıl süren çalışma süresinde sanatçılar, Anadolu’nun bir çok şehrine (Konya, Sivas, Edirne, Bursa, İznik) gidip Türk Sanatının izlerini sürmüşlerdir.

Sanatçılardan Özen Saygılılar, Cumhuriyet döneminin ünlü ressamlarından Kadri Aytolon’un torunu olup, dedesinin bir tablosunu mozaik sanatı teknikleri ile yorumlamıştır.

Türk Sanatı ile ilgili Türkiye’de ilk defa bu kadar kapsamlı bir mozaik sergisi oluşturulmuştur. Bir çok ilklerin görülebileceği bu sergide yine bir ilke imza atılarak, ziyaretçilerine; sergi ve türk sanatının tarihsel yolculuğu profesyonel rehber eşliğinde anlatılacaktır.

“TAMGA” projesi, sergilenmek üzere Azerbaycan’daki Şirvanşah Sarayı Müzesi’nden davet almıştır. Yazışmalar devam etmektedir.

On mozaik sanatçısının yaklaşık 100 eserinden oluşan “TAMGA” isimli sergimizde siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten onur duyar, Türk Sanatının tanıtılması ve mozaik sanatına gereken önemin verilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu hizmeti desteklemenizi arzu ederiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT