Tavşan Uykusu / Ekin Saçlıoğlu

Tarihler: 19 Mart 2009 Perşembe ~ 11 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Galeri X-İst

Adres: Abdi İpekçi Cad., Kaşıkçıoğlu Apt. No:46 D.2, Nişantaşı İstanbul

Telefon: 212 291 77 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2009 ~ Nis 11, 2009
Tavşan Uykusu
Ekin Saçlıoğlu
19 Mart - 11 Nisan 2009

Ekin Saçlıoğlu, belirli bir hikayeden yola çıkarak görsel anlatıcılığını ön planda tuttuğu önceki sergilerinden farklı olarak bu sefer; daha az hikayecilikle işlenmiş, üretim sürecinde kendiliğinden beliren serbest çağrışım kaynaklı sembollerin yer aldığı resimleriyle açık uçlu yolculuğuna bizleri de ortak ediyor.

İzleyicisi nezdinde farklı okumalara olanak tanıyan bu yolculuk rüya-gerçek, kurmaca-gerçek gibi ikilikler arasındaki esnek geçişlerle ve kullanılan sembollerin tetiklediği oyunsu çift-anlamlılıkla farklı bir niteliğe bürünüyor.

Kullanılan sembollerin, Saçlıoğlu’nun kişisel yaşantılarının görselleştirilmesi açısından bir araç olmalarının yanı sıra benzer bir diğer işlevi de, izleyicisinin doğrudan kendi yaşantısından yola çıkarak içini doldurabileceği farklı yorumlamaların önünü açması. Bu anlamda sanatçı ve izleyicisi arasında gönüllü bir ortaklık kuruluyor.

Saçlıoğlu, Hikayeci Bellek sergisinde olduğu gibi fosforlu boya kullanımıyla “görünen”in ötesindekini açığa çıkarma uğraşını Tavşan Uykusu`nda da sürdürüyor ve izleyicisini görünenin nerede bitip nerede başladığı sorusuyla başbaşa bırakıyor.

Ekin Saçlıoğlu, 1979`da İzmir`de doğdu. 1997`de İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi`nin ardından, 2002`de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü`nü bitirdi. 2001 yılında Salzburg Yaz Akademisi`nde çalışmalarda bulundu. 2005 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde yüksek lisansını tamamlayan ressam, çalışmalarını İstanbul`da sürdürüyor. Saçlıoğlu`nun yapıtları başta Türkiye`de olmak üzere, Amerika, Avusturya, Yunanistan, Almanya, İsveç ve Hollanda`da sergilendi.

www.artxist.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT