Taylan Mintaş - BAK!

Taylan Mintaş - BAK!

Tarihler: 19 Mart 2016 Cumartesi ~ 22 Mart 2016 Salı

Yer: Arnavutköy Joint Idea

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2016 ~ Mar 22, 2016

‘Sessizliğin Kardeşleri’ için BAK’ıyoruz!

Disiplinlerarası sanatçı Taylan Mintaş’ın BAK! adlı sergisi 19 Mart’ta Arnavutköy Joint Idea’da sanatseverleri bekliyor! Seyircileri şaşırtacak malzemelerle üretilmiş eserlerin geliri Mintaş’ın 2012’de başladığı Sessizliğin Kardeşleri adlı belgeselin tamamlanması için kullanılacak.

Disiplinlerarası işleriyle tanıdığımız genç sanatçı Taylan Mintaş’ın yeni kişisel sergisi BAK!, 19 Mart’ta Arnavutköy Joint Idea’da açılıyor. Söylemek isteyip söyleyemediklerine odaklanarak resim ve heykeli harmanlayan çalışmalarıyla dikkat çeken Mintaş, insan, vücut ve formu öne çıkardığı sergisi BAK!’ta, İdeal Form ve Mekân ve İnsan adlı serisini sanatseverlerin keşfine sunuyor. Serginin açılışında ayrıca, ödüllü besteci ve müzisyen Başar Ünder, Mintaş’ın işlerinden yola çıkarak hazırladığı özel bir performans gerçekleştirecek.

Dünyayı değiştiren ‘ahraz’ kuzenler
22 Mart’a dek sürecek ve ziyaretçileri bir arada görmeye alışık olmadıkları türlü malzemelerle karşılayacak olan BAK!’ın tüm geliri, Mintaş’ın 2012 yılında çekimlerine başladığı Sessizliğin Kardeşleri adlı filminin yapımı için kullanılacak. Mintaş Film’in yapımcılığını üstlendiği film, yönetmenin yıllar sonra ziyaret ettiği köyünde, doğuştan ahraz (sağır ve dilsiz) kuzenlerinin aralarında geliştirdikleri özel iletişim dilini ve çevrelerindeki hayatları nasıl değiştirdiklerini belgeliyor. Post-prodüksiyon çalışması halen süren filmin tamamlanması için ayrıca, kitlesel fonlama sitesi Fongogo’da bir kampanya devam ediyor.

Marmara Üniversitesi’nde resim eğitimi sürerken bir yandan usta ressam Memet Güreli’nin atölyesinde burslu olarak eğitim gören Taylan Mintaş, resim, heykel, video ve enstelasyon alanlarında eserler üretirken aynı zamanda görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT