Taylan Ünal - Otonorm

Tarihler: 20 Haziran 2015 Cumartesi ~ 16 Temmuz 2015 Perşembe

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Ağa Külhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.251 91 63

Web: http://http://www.artistcukurcuma.com

E Posta: info@artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2015 ~ Tem 16, 2015

Galeri Artist Çukurcuma, “20 Haziran -16 Temmuz 2015” tarihleri arasında ressam Taylan Ünal’ın “Otonorm” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Resimlerde hayatın her evresinde ve bölgesinde farklı dozajlarda bulunan kaosun ve insan egosunu ortaya çıkararak merkeze aldığı parasal sistemin özellikle 20. yy. başlarından günümüze artan ivmeyle hayata etki edişi, şiddetini kuvvetlendirişi, günlük yaşamın rutini halini gelişi anlatılıyor.

“Taylan Ünal, tercih ettiği medyum resim olsa da, yaptığı işin mesleki bir sıfatı olmaması gerektiğini düşünüyor. İstanbul’da resim yapan Ünal, Fransız Ekolü felsefenin en önemli düşünürlerinden Gilles Deleuze’ün konseptleştirdiği bir çok “idea” üzerinden kendi ifade ediş biçimini geliştiriyor. Taylan Ünal’ın resimlerinde en çok tartıştığı konular arasında Organsız Beden, Yersiz- Yurtsuzlaşmışlık hissiyatı ve kimliksizleştirme hissi sayılabilir. Kullandığı teknikleri sınırlandırmayan ve özellikle resimde, tekniksel bir tür füzyon üzerinden anlatım dilini zenginleştirmeyi hedefleyen Ünal’ın resimlerini görsel olarak inceleyecek olursak; Pollock’un araştıran, ritüelistik ve planlı rastlantısallığını, Baconesque bir ifade uslübu ile ele alarak füzyonlaştırdığını söyleyebiliriz. Taylan’ın resimlerinde göz göze geldiğimiz kişilerin benliksizleştirilmiş olmalarından ötürü; non-existensial bir katmanda kendi doğalarına kontradiksiyonel bir varoluş sürdürdükleri söylenebilir. Bu sebepten ötürü Taylan’ın çalışmaları: Temsili kaygılarla yapılmış portre resimleri olarak algılanmak yerine; Çok katmanlı, birbirine bitişerek ardışıklaşan sıkşık kişiliklerden oluşmuş mimari bir strüktürün ön façade olarak okunmalıdır 1982 doğumlu Taylan Ünal Cihangir deki atölyesinde anti psikiyatri ve resim üzerine araştırmalar yapmaktadır”

Sarp Renk Özer

http://www.artistcukurcuma.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT