Tesadüfler

Tesadüfler

Tarihler: 02 Aralık 2021 Perşembe ~ 04 Ocak 2022 Salı

Yer: Galeri Ark

Adres: Cemil Topuzlu Caddesi No: 49 Çiftehavuzlar Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 369 49 00

Web: http://www.galeriark.com

E Posta: info@galeriark.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2021 ~ Oca 4, 2022

Selim Altan, Gülden Artun, Talat Enlil, Nur Özalp`ın son yapıtlarının yer aldığı “Tesadüfler“ sergisi 2 Aralık 2021 – 4 Ocak 2022 tarihleri arasında Galeri ARK`ta ziyaret edilebilir.

Görünmeyeni görünür kılma çabası, spontane olanla düşünülen, rastlantısal olanla bilinçli olarak yapılan arasındaki canlılık ve gerilim bu dört sanatçının en belirgin ortak özellikleridir. Selim Altan’ın resimleri fiziksel bir enerji ve onun bitmemişlik süreciyle ilintilidir. Bir hissi, bir duyguyu ifade etmek üzerine kuruludur. Sanatçı bu oluş anının üzerine yalnızca bir imge yaratmakla kalmayıp yüzey ve doku ilişkisiyle bağlantılı ritm kurgusunda titreşen bir gövde oluşturur. Onun resimlerinde ve desenlerinde doğuya özgü kaligrafi ritmiyle benzeşen lirik bir duyarlılık gözlemlenir. Çizgisel elemanlar ve geniş lekeler önceden tasarlanmadan yapılıvermiş lirik bir soyutlamanın dışavurumu olarak varlıklarını sürdürürler. Onun imgeleri bir hiçlikten doğan ve kendi boşluğunda varolabilen varlıklardır.

Gülden Artun`un bazı resimleri vardır; “Gri Yapraklı Günün Dantellisi” veya “İnceldiği Yerden Kopmayabilir” gibi kağıt üzerine yaptığı, düşünce ve duygunun tamamen birbirleriyle örtüştüğü, sözün ve suretin ayrılmaz bir bütün haline geldiği resimlerdir bunlar. Onun yapıtları öncelikle, görsellikteki konuşmak ve yazmak olarak tanımlanabilir. Düşüncelerin, imgelerin birbirine bağlanmasının ortaya çıkardığı bu bütünde sanatçının kendisiyle ve yapmakta olduğu resimle sürdürdüğü sürekli bir diyalog vardır. Onun iç ve dış dünyası arasında gidip gelen bu sayısız yaşantılar zincirinde devamlı bir devinim ve değişim görülür. Bu bizi onun figürsel denebilecek ve şiirsel bir mantığa dayanan aynı zamanda da ironik olabilen kendi diliyle tanıştırır.

Talat Enlil’in renkten arındırılmış çalışmalarında topografik değerler çizgi, leke ve noktalarla ifade buluyor. İnsan doğasının beyaz üzerine siyahla yazıldığı, hafıza ile hayal gücünün birbirini ezmeden hayat bulduğu; ne geçmişi ne de geleceği sorgulayan, sessizce göz kırpan görüntüler izleyici ile buluşuyor. Görsel sakinlik, hareket, yoğunluk ve provokasyon... Enlil’in resimlerinde hepsi bir arada gözlemlenir. Ben merkezciliği tanımayan ancak objektif bir görsellik sunan bu resimler, direkt ve dürüst bir yaklaşım, ama aydınlatıcı olmayan bir tutum sergiler.

Nur Özalp’ın resim doğası sürekli değişir, sürprizlere açık bir dili vardır, kah boya, kah obje, kah kumaş ilgisini çeker. Hangi duyguya yaslanırsa onu yansıtan malzemeyle yol alır. Bazen tek rengin egemenliğine girer resimleri, bazen de renklerin köşe kapmacasıyla ilgilenir. Bu sergideki resimleri kağıt ve kumaş eşliğinde tuvalde oluşturduğu doğa soyutlamaları... Bu sergi için saf boya alanlarının çocuksu bir neşe ile birleştiği kompozisyonlar ve bahar temasıyla ilgilendi sanatçı. Doğanın kendisinde bulunan sonsuz derinlik, bakılan şeylerin arasından görünenler, desenin kendine göre aktığı alanların başka bir alanla kesilerek kurgulanması ve bu karşılaşmalarda rastlantısal olanın da kullanılması, renklerin oyuncu doğası üzerine bir çeşitleme...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT