The Art Space Germany

The Art Space Germany

Tarihler: 10 Ocak 2019 Perşembe ~ 09 Şubat 2019 Cumartesi

Yer: Millî Reasürans Sanat Galerisi

Adres: Harbiye Mahallesi, 35, Maçka Cd Şişli İstanbul

Telefon: 0212 230 19 76

Web: http://www.millireasuranssanatgalerisi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 10, 2019 ~ Şub 9, 2019

Dünya üzerinde gelişen küresel ağlar, ülkelerin kendi kültürlerinin nasıl görünür kılınabileceğine dair soruyu yöneltmeyi zorunlu kılar. Birçok Alman sanatçı 1950’li yıllarda, Paris’e veya 1960’lı yıllardan itibaren New York’a göç etmesine karşılık, diğer ülkelerin sanatçıları yaşam ve çalışma habitatlarını Almanya’dan yana kullandılar. Bu sanatçılar günümüzde yaşadıkları toplumun, yerel sahnenin doğal bir parçası olarak algılanan yeni görsel dürtülerini işlerinde yansıtmaktan çekinmediler. Alman sanatçıların yanı sıra, özellikle Almanya’ya göç eden bu sanatçılar, buradaki yaratıcı hayata şekil ve yön verdiler.

Yıllar içinde Almanya’nın kültür ve sanat ikliminde beslenen sanatçıları ve eserlerini bir araya getiren The Art Space Germany sergisi, Avrupa uluslararası kültür politikası çerçevesinde düzenlenen ilk ulus ötesi sergi olması açısından önem taşımaktadır.

Görsel sanatların yaratım sınırlarının ötesine taşındığı bu sergi; Armando, Candice Breitz, Tony Cragg, Marianne Eigenheer, Ayṣe Erkmen, Christine Hill, Magdalena Jetelová, Per Kirkeby, Joseph Kosuth, Marie-Jo Lafontaine, Nam June Paik, Giuseppe Spagnulo ve Herman de Vries gibi uluslararası boyutta eserler üreten ve takip edilen isimlerden oluşmaktadır.

Son otuz yılın örnek eserlerini içinde barındıran sergi, Almanya’da yaşayan ve uluslararası platformda tanınmış sanatçıların temalar, medya ve günümüz sanat söylemlerinin ifade biçimleri üzerindeki anlam ve etkilerini yansıtmaktadır.

Sergi, 10 Ocak - 9 Şubat 2019 tarihleri arasında Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT