Tommy Hartung- İmge Şeyler - Image Things

Tommy Hartung- İmge Şeyler - Image Things

Tarihler: 20 Eylül 2018 Perşembe ~ 23 Eylül 2018 Pazar

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2018 ~ Eyl 23, 2018

Akbank Sanat, Contemporary Istanbul’daki standında Amerikalı sanatçı Tommy Hartung'un “Imge Şeyler - Image Things” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman’ın yaptığı sergide Tommy Hartung'un video yapıtları sergilenecek.

Tommy Hartung’un nesnenin varlık yapısını aşmaya çalıştığının altını çizen küratör Hasan Bülent Kahraman, sergi ile ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor: “Onun doğal konumunu doğa ötesi ve zihinsel bir düzeye çıkarma kaygısını güdüyor. Gerçeğin doğayla koparılmış ilişkisinde yeni bir düzey ve düzlem tasarlıyor. Bu insana da yeni bir düzlem tasavvur etmektir. İnsan sözcüklerle ve dille mevcuttur. Bir anlatıcıdır insan. Bunun kurmaca olup olmaması o derecede önemli değildir. Anlatının kendisidir önemli olan. Anlatı daima gerçeğin ötesindedir. Her anlatı öte anlatıdır/meta-anlatıdır. Hartung dili görselleştirerek anlatıyı imgeleştirerek insanı kendi varoluşunu yeniden sorgulamaya itiyor. İnsan bu kez, Hartung’un işlerinde imgelerin ve anlatıların içindedir ama görünmez. Çünkü imge ve anlatı varsa ve o imge ve anlatı yeniden kurgulanmışsa insan oradadır ve mevcuttur. Bu insanın doğa dışı olarak kendisi oluşunun ilk evresidir. Artık şeyler yoktur, imge şeyler vardır ve artık onlar insanı türetmektedir. Üstelik imge tekil değil çoğuldur. İmgelerin imgeleri ürettiği, imgelerin imgeler aracılığıyla üretildiği bir kesitte ve katmandayız. Hartung bu yeni evrenin kurucusudur.”

Tommy Hartug hakkında

Ohio Akron’da 1979 yılında doğan Tommy Hartung, güzel sanatlar yüksek lisans (MFA) diplomasını Columbias Üniversitesi’nden aldı. Halen Queens, New York’ta yaşayan sanatçının yapıtları ABD’nin birçok eyaletindeki müzelerde ve sanat galerinde sergilendi.

Bunların arasında, yakın dönemlerden başlamak üzere, 2017 yılında, Christopher Y. Lew ve Mia Locks küratörlüğünde, The Whitney Museum’s Whitney Bienali ile The Rose Museum, Massachusetts Waltham kentinde The Jewish Museum ve New York Queens’de Çağdaş Sanat Müzesi ve New York Queens’de PS1 sayılabilir.

Tommy Hartung’un yapıtları ayrıca, New York’ta, Çağdaş Sanat Müzesi (The Museum of Modern Art - MoMA), New York’ta Whitney Amerikan Sanat müzesi (Whitney Museum of American Art), New York’ta Hammer Müzesi (Hammer Museum), Los Angeles’da, Rose Art Museum ve Atina’da MA Dimitris Daskalopoulos koleksiyonlarında bulunuyor.

Tommy Hartung 2015 yılında, Louis Comfort Tiffany Vakfı Bienal Ödülü’nü (Louis Comfort Tiffany Foundation Biennial Award) ve 2011 yılında, Joan Mitchell Vakfı Ressamlar ve Heykeltraşlar Ödülü’nü kazandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT