Toni Franovic Resim Sergisi

Tarihler: 03 Kasım 2009 Salı ~ 01 Aralık 2009 Salı 3Kasım-12 Aralık 2009

Yer: Enka Sanat Galerisi

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye-İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 276 22 14–15/209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2009 ~ Ara 1, 2009

1964 yılında, Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde doğan sanatçının resme olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Sanata olan ilgisi nedeniyle üç yıl boyunca öğrenim gördüğü tıp fakültesinden ayrılarak Zagreb Üniversitesi Güzel Sanatlar Okulu`na geçen Franovic, ilk sergisini 1989 yılında açtı ve 1990 yılında Güzel Sanatlar Okulu`ndan mezun oldu.

1993 yılında İsrail-Arad`da düzenlenen Güzel Sanatlar Projesi’nde peyzaj bölümünün sorumlusu olarak çalıştı. 1994-1995 eğitim-öğretim yılında misafir sanatçı olarak bulunduğu Washington D.C’deki American University Wesley İlahiyat Fakültesi’nde sanatın ruhani gücü üzerine bir ders verdi. 1995 yılında Zagreb Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğretim üyesi olan Franović, 2004 yılına kadar burada figür ve peyzaj dersleri verdi. Şimdiye dek Washington D.C’deki American University Kresge Academic Center, New York’taki School of Visual Arts, Boston University gibi ABD’deki çeşitli üniversitelerde davet üzerine dersler veren, Avrupa’da, ABD’de ve İsrail’de pek çok sergi açan Franovic, çalışmalarını Zagreb’de sürdürmektedir.

Bu sergi “Enka Okulları Sanat Bölümü” tarafından düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT