Topkapı Sarayı ve Harem

Tarihler: 16 Şubat 2021 Salı ~ 16 Şubat 2021 Salı 16 Şubat 2021 19:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2021 ~ Şub 16, 2021
Topkapı Sarayı ve Harem  - Sanal Müze Gezisi online platformda!

Topkapı Sarayı, Osmanlı Devleti’nin klasik döneminin bir özetidir. Osmanlı Devleti’nin ihtişam çağları olan 15 ve 16. Yüzyılların mekan, mimari ve objelerde somutlaştığı Topkapı Sarayı’nı gezerek hem bu sarayın zenginliğini ve görkemini göreceksiniz hem de Osmanlı Devleti’nin yükseliş ve ihtişam dönemindeki adetler, protokol uygulamaları, sarayda günlük yaşam, Harem mekanları gibi ayrıntıları görmek, hatırlamak imkanını bulacaksınız. Bu sanal gezimizde Topkapı Sarayı’nın Selamlık ve Harem bölümlerinden öne çıkan mekanları birlikte gezeceğiz.

Konuşmacı: DR. T.CENGİZ GÖNCÜ

Bu sanal müze gezisine neden katılmalısın?
● İstanbul’un en önemli tarihi ve kültürel yapılarından biri olan Topkapı Sarayı sadece ulusal bir müze değil uluslararası alanda da son derece değer taşıyan bir dünya mirasıdır. Bu müzeyi kültür, sanat, mimari, tarihi bilgilerimizin pekişmesi ve var olan soyut bilgilerin somutlaşması için gezmeliyiz.  

Bu sanal müze gezisinde neler öğreneceksin?
● Saray teşkilatı /yapısı ve mimarisi
● Saray protokol uygulamaları
● Padişah ailesinin evi olan Harem mekanları ve yapısını
● Fatih Sultan Mehmed’in bu sarayı nasıl tasarladığı
● Osmanlı sarayında gündelik yaşam

Bu geziyle kazanacağın yetkinlikler
Osmanlı İdare Tarihi,  Saray Teşkilatı, Saray Törenleri, Osmanlı Klasik Dönem Sanatı, Osmanlı Saray Haremi

Eğitim Seviyesi
Herkes için

Sanal Gezilerimiz Hakkında Genel Bilgilendirme
● Bu SANAL MÜZE GEZİSİ bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
● Sanal Müze Gezileri profesyonel rehber eşliğinde yapılmaktadır.
● Görüntüler verilirken rehber müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
● Sanal gezi sırasında anlatım sürerken rehbere yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür
● Sanal Müze gezisi 2 saat sürmektedir. Her gezi sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir. 
● Sanal Müze gezimizde katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır.
● Sanal Müze Gezisine katılmak için online olarak ya da misafir danışmanından kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
● Geziyi kaçıranlar için telafi gezi yapılmayacaktır.
● Sanal gezinin süresi 2 saattir. Her gezinin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır

Sanal Gezi Programı
● Selamlık Bölümü mekanları (Babı Hümayun, Alay Meydanı, Aya İrini (Dışarıdan), Saray fırınları, Babusselam, Saray mutfakları, Divan-ı Hümayun, Saat Koleksiyonu, Silah Koleksiyonu, Babussaade, Arz Odası, Hırka-i Saadet Dairesi /Has Oda, Asma Bahçe /IV. Avlu ve yapıları
● Harem Bölümü mekanları (Valide Sultan Dairesi, Şehzadeler Dairesi, Cariyeler Taşlığı, Harem Ağaları Taşlığı, III. Murad Hasodası, III. Ahmed Yemiş Odası, Harem hamamı, Şimşirlik, Altın Yol …

Rehber
DR. T.CENGİZ GÖNCÜ

1967 İstanbul doğumlu T. Cengiz Göncü, Pertevniyal Lisesi’nden sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi’nde Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı’nda ilk Yüksek Lisansını ve 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı’nda ikinci Yüksek Lisansını ve aynı enstitüde 2015 yılında (Dolmabahçe Sarayı’nın İnşa Süreci, Mekan ve Teşkilat konulu) doktorasını tamamladı. Doktora tezi Temmuz 2019’da İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Suna & İnan Kıraç Vakfı tarafından yayınlandı. T. Cengiz Göncü 1986 yılında TBMM Milli Saraylarda “rehber” olarak başladı; daha sonra aynı kurumda Milli Saraylar Osmanlı Arşivi Sorumlusu (2004-2010), Beylerbeyi Sarayı Müdür Yardımcısı (2010-2012) ve Dolmabahçe Sarayı Müdürü (2012-2016) gibi idari görevlerde de bulundu. Cengiz Göncü’nün 2011 yılında TBMM Milli Saraylar tarafından yayınlanan “Harem ve Cariyelik” isimli bir kitabı da var. Kendisinin diğer akademik çalışmalarına academia.edu isimli siteden ulaşılabilir.1993 yılında Profesyonel rehberlik lisansını da alan T. Cengiz Göncü, 2014 yılından bu yana Antonina Turizm kadrosunda rehber olarak görev yapmaktadır. İstanbul ve yurtiçinde turların yanında yurtdışında da Mısır ve Kudüs turlarını gerçekleştirmektedir.ktedir.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT