Toprağın Mirası Sergisi

Toprağın Mirası Sergisi

Tarihler: 12 Şubat 2018 Pazartesi ~ 31 Ekim 2018 Çarşamba

Yer: Rezan Has Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2018 ~ Eki 31, 2018

Rezan Has Müzesi’nin geniş arkeoloji koleksiyonundan bir grup seçki, tarih ve sanat tutkunları ile bir araya geliyor. Toprağın sunduğu arkeolojik mirasın Rezan Has Müzesi’nde yer alan en seçkin örneklerinden bir grup, 31 Ekim 2018 tarihine kadar Rezan Has Müzesi’nde yer alacak.

İhtiyaçların, inanç ve bizzat yaşamın kendisinin belirleyip biçimlendirdiği ve geçmiş yaşam algıları ve hayata bakış açılarının ilk elden tanığı arkeolojik mirasın “Neolitik Dönem”den “Selçuklu Dönemi”ne kadar kısa bir öyküsü, Rezan Has Müzesi’nin özel mekânında ziyaretçisini bekliyor.

Anadolu’nun Neolitik Döneminden, yani yaklaşık 9 bin yıl öncesinden başlayarak sırasıyla Kalkolitik, Tunç, Demir, Yunan, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine dek uzanan kesintisiz bir kronolojik izlemle sunulan geçmişin gündelik hayatından bir kesit; mutfak eşyaları, süs eşyaları, dini objeler, silahlar gibi objeler üzerinden geçmiş hayatlardaki sevinç, telaş, kaygı ve üzüntülerin aslında günümüzden pek de farklı olmadığını anımsatıyor.

Topraktan emanet aldığımız; korumakla ve geleceğe aktarmakla yükümlü olduğumuz, antik günlük yaşamın sessiz anlatıcıları ziyaretçisi ile buluşuyor. Yaklaşık 300 eserin yer aldığı Toprağın Mirası sergisi, 31 Ekim 2018 tarihine dek Rezan Has Müzesi’nde açık kalacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT