Toprak, Su, Ateş: Bir Serap Aksoy Retrospektifi

Toprak, Su, Ateş: Bir Serap Aksoy Retrospektifi

Tarihler: 18 Ocak 2017 Çarşamba ~ 02 Şubat 2017 Perşembe

Yer: Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezi

Adres: Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Meydanı Zeytinburnu İstanbul

Telefon: 0212 415 58 58

Faks: 0212 415 51 57

Web: http://www.zeytinburnukultursanat.com

E Posta: posta@zeytinburnukultursanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2017 ~ Şub 2, 2017

Seramik sanatının usta isimlerinden Serap Aksoy, “Toprak, Su, Ateş” başlıklı sergisiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Toprak, su ve ateş yeniden dile geldi. Sergi, seramik, resim ve müzik gibi birçok sanat dalında yoğun çalışmalara imza atan sanatçı Serap Aksoy, 17 Ocak Salı günü saat 19.30’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilhamını Anadolu medeniyetlerinden aldığı çağdaş sanat eserlerinden seçkilerle sanatseverlerle buluşuyor.

“Toprak, Su, Ateş” sergisi Serap Aksoy’un Tatbiki Güzel Sanatlardaki akademi yıllarından bugüne, seramik sanatıyla yoğrulmuş, sanat geçmişine dair küçük bir retrospektif olma özelliği de taşıyor.

“İnsanlık Tarihine Eşlik Eden Bir Sanat”
Seramik sanatının, insanlık tarihine eşlik eden bir geçmişi olduğunu hatırlatan Sergi Küratörü Mehmet Lütfi Şen, “Günümüz seramik sanatçılarının karşısında seramik sanatının insanlık tarihine eş bir birikimi var. Bu kadim hafıza, bir tarafıyla imkanları artırırken diğer taraftan da yaratıcılık anlamında günümüz sanatçılarını zorluyor. Burada tarih boyunca zirve eserler ortaya koymuş bir sanat var. Günümüz sanatçısının, bu gelenekten yararlanmak, onunla hesaplaşmak ve ona yeni değerlerle eklemlenerek varlık kazanması gerekiyor. Burada sanatçıya düşen görev, seramiği kadim geleneğin imkanlarıyla yeniden oluştururken, geçmişten gelen işlevsel olma önyargısını sanatsal tatla ve estetik hazla değiştirmenin yollarını bulmak.” sözleriyle seramik alanında eser üretmenin zorluğuna dikkat çekti.

Geçmişten Beslenerek Bugüne Söz Söyleyebilen Bir Sanatçı
Tasarımcı ve öğretim görevlisi Kazım İşgören ise, “Aşık Veysel’in ‘Benim Sadık Yarim Kara Topraktır’ özdeyişinde olduğu gibi toprağı sadık yari bilip, onu yoğurarak seramik sanatında zirvelere yükselmiş bir sanatçıdır.” diyerek tanımladığı Serap Aksoy hakkında, “Ruh yapısındaki incelikleri Anadolu medeniyetindeki güzelliklerle bütünleştirerek abideleştirmiş bir sanatçıdır. Kadın estetiğini doğanın güzellikleriyle buluşturan eserlerini incelemek oldukça heyecan verici olacak.” İfadelerinde bulundu.

17 Ocak Salı akşamı açılışı gerçekleştirilecek olan Serap Aksoy’un “Toprak, Su, Ateş” sergisi 02 Şubat Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT