Tuba İnal Heykel Sergisi

Tarihler: 01 Aralık 2010 Çarşamba ~ 31 Aralık 2010 Cuma

Yer: Kare Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. No:29/9 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 240 44 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2010 ~ Ara 31, 2010

1991 yılından bu yana Çağdaş Türk Sanatının gelişimini destekleyen Kare Sanat Galerisinde, ve eş zamanlı olarak da Abdi İpekçi Caddesi üzerinde, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) katkılarıyla, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projeleri kapsamında, Heykeltıraş Tuba İnal’ın 17. kişisel sergisi Aralık ayında gerçekleşecektir.

Proje dünyada önemi giderek artan, pek çok savaşın tek sebebi, bildiğimiz bilmediğimiz canlıların organizmaların yaşam kaynağı su ve İstanbul’un dünyadaki sayılı deniz şehirlerinden biri olması, içinden deniz geçmesi, denizin ayrıca gelecek yıllarda çok önemli tatlı su kaynağı olacağı düşüncesiyle; su, deniz, çarkıfelek (mandala) kavramlarını bir araya getirmektedir. Çarkıfelek hemen her medeniyette uyum içinde evreni temsil eden bir semboldür. Birlik, bütünlük, denge ve mükemmelliği simgeler. Çarkıfeleğin kaynağı doğanın kendisidir. Kendiliğinden simetrik olan her şeyi mandala kabul etmek mümkündür. Gezegenler ve dünyanın dönüşü, tohumlar, kar taneleri, çiçekler, su damlaları, hatta DNA sarmalı mandala örnekleridir.

Sanatçının kendi sözleri ile: “Figürdeki ayrıntıdan çok, formu biçime aktardığım algıların çıkış noktaları vermesi ile yorumlamaya çalışıyorum. Tamamen kişisel olan bu süreçte ele aldığım duyguyu oldukça yoğun yaşarım. Çoğu zaman hazırladığım eskizden uzaklaşırım, kendi duyuşlarımın o andaki sonuçları yeni bir forma ulaşır. Kullandığım malzemede, malzemenin doğal yapısını tamamen kaybetmemeye ve bitmişlik kavramı vermemeye, işlerimin ani ve anlık tepki yaratmasından çok, zamanla yakalanan, hatırlanan bir etki yaratmasına çalışırım.”

Tuba İnal’ın, 10 adet 1 metre ve üzerindeki heykeli 1-31 Aralık tarihlerinde Kare Sanat Galerisi’nde, 8 adet 2 metre ve üzeri yüksekliğindeki beyaz mermer heykelleri ise eş zamanlı olarak Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi üzerinde 1- 25 Aralık tarihlerinde sergilenecektir.

Sergi: Tuba İnal Heykel Sergisi
Mekan 1: Kare Sanat Galerisi (1-31 Aralık)
Mekan 2: Abdi İpekçi Caddesi (1-25 Aralık)
Açılış: 1 Aralık Çarşamba Saat: 18:00 – 20.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT