Tülay Baybağ - Umudu Ararken

Tülay Baybağ - Umudu Ararken

Tarihler: 24 Aralık 2017 Pazar ~ 31 Aralık 2017 Pazar 16:00

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi

Adres: Gülsuyu Mah. Nar Sok. E5 Yanyol Üzeri Maltepe İstanbul

Telefon: 0216 589 36 00

Faks: 0216 589 36 08

Web: http://www.tskm.org.tr

E Posta: info@tskm.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2017 ~ Ara 31, 2017

Tülay Baybağ’ın yeni sergisi, sanatçının son dönemde yaptığı işlerden oluşuyor. Baybağ hayata bakışını, insanoğluna dair gözlemlerini doğa ve doğaötesi ögelerle ile ilintileyerek sorgularken, serginin merkezinde ‘umut’ temasının olduğunu belirtiyor.

Sanatçı yeni sergisi hakkında şunları söylüyor: “Sizi hayata bağlayan en kuvvetli duyguyu sorsam ne derdiniz? Yaşam sevincinizi besleyen UMUT, değil mi? Umutlarımıza ulaşabilmek için gerek bilim gerekse de inanç yoluyla sonsuz metotlar deneyerek bir şekilde doğayı ve geleceği kontrol altına almaya çabalarız. Ben aynı zamanda bir tıp doktoruyum. İnsanoğlunun başa çıkamadığı doğa olaylarını ve sorunları büyülü güçleri olduğuna inandığı nesneler aracılığı ile çözme arzusunu birçok alanda gözlemledim.”

İnsanların her zaman evrene hakim olmayı istediklerinin altını çizen Baybağ; “Bilim ve büyünün yolu da sanat ile burada kesişiyor. Hem bilimsel hem de doğaüstü yollarla bilinmezi bilinir kılmak ve dileklerimize ulaşabilmek için akıl almaz bir enerji harcıyoruz. Semboller, tılsımlar veya ritüellerle bu enerjinin ortaya konulmasını oldukça göz alıcı buluyorum.” diyerek sergisinin temel motiflerine dair de göndermeler yapıyor. Karışık teknik ve malzemelerle çalışan sanatçı, bu sergisini “İşlerimde doğadan ve doğal malzemelerden faydalandım. Umudu, iyi niyeti ve insani arzuları doğal dokuların ve tılsımların içinde arayıp görselleştirmeye çalıştım.” sözleriyle tanımlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT