Tunca Subaşı - Kalıntı

Tarihler: 05 Ocak 2012 Perşembe ~ 25 Şubat 2012 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Tophane

Adres: Boğazkesen Cad. No:76 34433 Tophane / Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 245 40 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 5, 2012 ~ Şub 25, 2012

Tunca Subaşı “Kalıntı” isimli son kişisel sergisi ile 5 Ocak - 25 Şubat 2012 tarihleri arasında Pi Artworks Tophane’de. Subaşı yakın dönem resimlerini içeren bu sergisinde, tarihsel bellek oluşturan fotografik göruntüleri yeniden üreterek kalıntısal bir izlenimi yorumlamaktadır.

Sosyal katmanlar arasındaki çelişkileri, bu çelişkilerin yarattığı toplumsal olayları konu olarak belirleyen sanatçı, figürleri rastlantısal olarak karşılaştırdığı, kendinden başka bir şeye göndermede bulunmayan biçimler halinde resmediyor. Oysa ki kullanılan figürler içerikten yoksun bir görünüme sahip değiller; figürler tuvalin yüzeyinde hareketsiz konumda olmayıp, aksine, yüzeyin dışına cıkan eylemler gosteriyorlar. Sanatçının üzerinde durduğu konuların iceriğinde sosyo-politik çelişkilerin yarattığı ironik dili de okumak mumkun. Sanatcı, tarihsel bir durumu “imlemek” uzere gunumuze kalacak belgelerden yeni temsiller üretip bu temsilleri gondermede bulunduğu gerçeklikten koparmakta ve ironik bir anlatıma donuşturmekte.

Sanatçının dilini genişletirken yararlandığı materyaller daha çok ceşitli propaganda yöntemleri icin kullanılan afiş, poster gibi matbu nesneler ve bilincli olarak eskitilmiş objeler. Resimlerinde tuval yuzeyinin dışına cıkarak tarihsel donuşumleri inceleyen Tunca Subaşı, grafik etkisini taşıyan sloganlaşabilecek gorsel imgeleri stencil ve airbrush tekniği ile yeniden uretiyor. Sanatçının kurmuş olduğu dilin “kalıntıları” bütüncul bir olayı öykülediği kadar, her iş kendi başına da bir olayın oğesi olarak okunabilir.

Tunca Subaşı, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bolumu’nu bitirdikten sonra 2005 yılında Guido Casaretto ile birlikte “Yüzen Gecekondu” projesini yaptı. Galeri Artist’te ilk kişisel sergisini (İstanbul, 2006), ardından Sanatorium Sivil Sanat İnsiyatifi’nde “Little Boy” sergisini (İstanbul, 2010) actı. 2011’de Siemens Sanat’ta “Ham Haller”, Sanatorium Sivil Sanat İnisiyatifi’nde “Suistimal”, Mad Art Gallery’de “Poetry Scores Art Invitational” (St. Louis, ABD) sergilerine katıldı.

Tunca Subaşı’nın Pi Artworks Tophane’de 05 Ocak-25 Şubat 2012 tarihleri arasında devam edecek olan “Kalıntı”adlı sergisi Pazar ve Pazartesi hariç her gün 10:30-19:00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT