Türkiye'de Baskıresme Bakmak

Tarihler: 22 Şubat 2012 Çarşamba ~ 16 Mart 2012 Cuma

Yer: Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık İstanbul

Adres: Maslak Yerleşkesi Büyükdere Cad. No: 106 Maslak İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 286 49 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2012 ~ Mar 16, 2012

'Türkiye'de Baskıresme Bakmak' konulu Baskıresim Sergisi Açılıyor

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen ve Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık İstanbul'da 21 Şubat 2012 Salı günü açılacak olan sergi 16 Mart 2012 tarihine kadar gezilebilecek

Baskıresmin Türkiye'deki son 50 yıllık birikiminden bir seçkiyi izleyicilerle buluşturmaya hazırlanan 'Türkiye'de Baskıresme Bakmak' adlı sergiye, Işık Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Sergi 21 Şubat - 16 Mart 2012 tarihleri arasında Işık Üniversitesi Maslak Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri Işık İstanbul' da sanatseverlerle buluşacak. Koordinatörlüğünü Anadolu Üniversşitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Hayri Esmer'in yaptığı sergi, baskıresmin ülkemizdeki gelişim sürecini kronolojik bir bakışla ele alırken oluşan bu birikimi bir arada sunarak, onu görülebilir kılmayı ve tartışmayı hedefliyor.

Sergi, Leopold Levy'den günümüzün genç kuşağına dek eserleriyle ülkemizdeki baskıresim kültürünün oluşumuna katkı yapmış, kültür dünyamızın önemli sanatçılarına ait, yetkin nitelikleriyle dikkat çeken eserleri bir araya getiriyor. Kuşaklararası diyalog kapısını aralayan sergi, bu tarihsel birikimi karşılaştırmalı olarak yeniden okuma olanağı sunuyor ve 60'lı yıllardan sonra ivme kazanan baskıresim tarihine ışık tutuyor. Çeşitli koleksiyonlardan da eserlerin yer aldığı sergi, gravür, litografi, ağaç baskı, serigrafi gibi geleneksel uygulamalarla birlikte dijital ve deneysel baskı gibi yeni anlatım biçimlerini de içeriyor.

Sergi, aralarında Mustafa Aslıer, Mürşide İçmeli, Erol Akyavaş, Abidin Dino, Feruh Başağa, Sabri Berkel, Fahrelnisa Zeid, Muammer Bakır, Bedri Rahmi Eyüboğlu,Orhan Peker, Adnan Çoker, Turgut Zaim, Adnan Turani, Ali Teoman Germaner, Ercüment Kalmık, Aliye Berger, Burhan Uygur, Cihat Burak, Fethi Kayaalp, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil, Güngör İblikçi, Gündüz Gölönü, Mehmet Güler, Aydın Ayan, Atilla Atar, Hayati Misman, Fevzi Karakoç, İbrahim Çiftçioğlu, Mehmet Koyunoğlu, Ayşegül İzer, Selma Gürbüz gibi sanatçıların da yer aldığı 131 sanatçıya ait eserleri bir araya getiriyor.

Sanatseverler, "Türkiye'de Baskıresme Bakmak" sergisinin yanı sıra GSF Maslak Kampüsü binası koridorlarında bulunan FMV Işık Üniversitesi I.Uluslararası Baskıresim Bienali Koleksiyonu'nu da izleyebilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT