Türkiye`nin Milli Opera Kurumu: Devlet Opera ve Balesi`nin Kuruluş Öyküsü

Tarihler: 09 Mart 2010 Salı ~ 24 Haziran 2010 Perşembe

Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Fuayesi

Adres: Caferağa Mah. Bahariye Cad. No: 29 Kadıköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2010 ~ Haz 24, 2010

TÜRKİYENİN MİLLİ OPERA KURUMU “DEVLET OPERA VE BALESİ”NİN KURULUŞ ÖYKÜSÜ

9 Mart-24 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Fuayesi`nde…

Türkiye’de OPERA SANATININ KURULUŞUNU Anlatan Sergi
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası girişindeki fuayede opera sanatının Türkiye’deki 1936 ile 1941 arasındaki kuruluş serüvenini dile getiren ilginç bir sergi 9 Mart gününden itibaren meraklılar tarafından gezilebiliyor.

Kadıköy Belediyesi`nce bir eğitim hizmeti olarak Dr. Murat Katoğlu’na hazırlatılan sergi, Milli Türk Opera Kanunu’nun meydana getirilmesindeki siyasi kararlılığı o devrin H.A.Yücel, Cevat Dursunoğlu gibi yöneticilerinin ve Y.K. Karaosmanoğlu, F. Rıfkı Atay, Sabahattin Ali gibi birçok yazar ve düşünürün tanıklığıyla yansıtıyor.

Devlet Opera ve Bale topluluğunun oluşmasında emeği geçenlerin, Alman müzikçi ve sahne insanlarının rolünü kısa ve özlü bir şekilde yazı ve fotoğraflarla tanıtıyor. Sergi, 1936-1941 yılları arasındaki yepyeni bir sanat kurumu yaratma yolundaki yoğun ve çoşkulu çalışmaları belgesel bir çerçevede hikaye ediyor. İlk temsil denemelerini ve nihayet 2. Dünya Savaşı’nın kasvetli ve zorlu günlerinde halka açık sürekli ve düzenli opera gösterilerinin başlamasına kadar, bu sanat kurumunun doğduğu sosyal ortamı, sanat ve özellikle müzik politikası açısından değerlendirip, seyircilere yazılı ve görsel bir sergi kompozisyonuyla yansıtıyor.

9 Mart-24 Haziran 2010 tarihleri arasında görülebilecek bu sergi, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası fuayesinde hafta içi hergün 10.00-18.00 arasında, cumartesi günleri ise 10.00-15.00 arasında gezilebilir. Sergi, pazar günleri sadece temsillere gelen seyirciler için açık olacaktır.
Bu sergi Kadıköy Belediyesi’nin Bir Eğitim Hizmetidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT