Türkiye’de İlk Defa Hiroshima-Nagasaki Atom Bombası Sergisi

Tarihler: 25 Kasım 2010 Perşembe ~ 12 Aralık 2010 Pazar

Yer: İstanbul Japonya Başkonsolosluğu Eski Binası

Adres: Swissotel, Süite Power, Kat:2, Bayıldım Cad. Maçka İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 68 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2010 ~ Ara 12, 2010

" Hiroshima- Nagasaki Atom Bombası Sergisi", Türk halkına atom bombası faciasının acısını doğru bir şekilde aktarmak ve barışın önemini vurgulamak için Türkiye’ye geliyor. “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi 17 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında Ankara CerModern’de, 25 Kasım – 12 Aralık tarihlerinde ise İstanbul Japonya Başkonsolosluğu Eski Binası’nda sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul ve Ankara’da açılacak sergiler öncesinde 13 Ekim Çarşamba günü saat 10:00’da Japonya Başkonsolosluğu Eski Binası’nda Japonya Büyükelçisi Sayın Nobuaki Tanaka, atom bombası mağdurları ve Japonya’dan gelen bir öğrencinin katılımlarıyla düzenlenen basınla buluşma sırasında Sayın Büyükelçi sergi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri olan ve 200.000’i aşkın sivilin hayatını kaybettiği bombalamaların mağdurlarından ikisi de yaşadıkları acı ve deneyimleri katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik kapsamında, 14 Ekim Perşembe günü saat 14:00`te Japonya`dan gelen öğrenciler Ankara Büyük Kolej öğrencileri ile buluşacak. Bir araya gelen öğrenciler dünya barışı ve nükleer silahlardan arındırılmış bir gelecek dileklerini paylaşacaklar.

16 Ekim 2010 Cumartesi günü saat 14:00’te Ankara CerModern’de gerçekleşecek açılış törenine ise Japonya Büyükelçisi Sayın Nobuaki TANAKA, Nagasaki Ulusal Atom Bombası Kurbanlarını Anma ve Barış Merkezi Başkanı Sayın Takahashi Morita ve Japonya`dan atom bombası mağdurları, Japonya ve Türkiye`den öğrenciler katılacak. Farklı ülkelerde sergilenen, Hiroshima ve Nagasaki’ye atılan atom bombalarına ilişkin 48 pano ve bombalamalardan geriye kalan 20 parça eşya Türkiye’de de ilk kez bu sergide meraklıları ile buluşacak.

" Hiroshima - Nagasaki Atom Bombası Sergisi”nin ana amacı tüm dünyaya nükleer silahların olmadığı, barış dolu bir gelecek dileğini duyurmak.

Organizasyon; Nagasaki Ulusal Atom Bombası Kurbanlarını Anma ve Barış Merkezi, Japonya Büyükelçiliği, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Türk-Japon Vakfı ve CerModern tarafından Nagasaki Belediyesi, Hiroshima Belediyesi, Hiroshima Atom Bombası Kurbanları Ulusal Barış ve Anma Müzesi, Nagasaki Atom Bombası Müzesi, Hiroshima Barış ve Anma Müzesi, Nagasaki Barış Topluluğu İcra Komitesi ve Unicef’in katkıları ile gerçekleştirilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT