Türkiye’nin İlk Gerilla Sokak Sergisi ‘Ötekiler’

Türkiye’nin İlk Gerilla Sokak Sergisi ‘Ötekiler’

Tarihler: 10 Kasım 2023 Cuma ~ 24 Aralık 2023 Pazar

Yer: Kalopsia Art Gallery

Adres: Fulya Mahallesi Büyükdere Caddesi No:34/16 Şişli İstanbul

Telefon: 0539 6672587

Web: https://kalopsiaartgallery.com/

E Posta: info@kalopsiaartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 10, 2023 ~ Ara 24, 2023

Hilal Sezginsoy’un deforme bedenler çizerek çirkinin güzelliğini anlattığı ‘Ötekiler’ isimli Türkiye’nin ilk gerilla sokak sergisi, 10 Kasım – 24 Aralık 2023 tarihleri arasında Kalopsia Art Gallery’nin web sitesinde yer alan Shine Disiplinlerarası Online Karma Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

İtalyan Yazar Umberto Eco, ‘Güzelliğin Tarihi’ kitabında; “Güzellik; o gerçekten de ilkbahar çiçekleri kadar geçicidir.” diyor. Sanatçı Hilal Sezginsoy ise ‘Ötekiler’ sergisi ile tam da bu noktaya parmak basıyor.

Yağlı boya tekniği ile ürettiği resimlerle insanları rahatsız etmek isteyen Hilal Sezginsoy, bu iki eserde estetik kaygılar yüzünden yalnızlaştıkça çoğalan insanları gösteriyor. İnsanların, normalin dışında kalanlara duyduğu öfkeye ışık tutan sanatçı, bu sergi ile ziyaretçilerin kendi içlerinde duydukları estetik kaygılar üzerine düşünmelerini amaçlıyor.

İnsanlar, sanatçının İstanbul’un birçok semtinde gerçekleştirdiği gerilla sergiyle vapura binerken, işe giderken veya bir restoranda yemek yerken karşılaşarak, beklenmedik anlarda estetik kaygılarıyla yüzleştiler.

Sezginsoy, ‘Ötekiler’ sergisinin izleyicilerde yarattığı etkiyi şöyle anlatıyor:
“Önce şaşırmış bakışları sonra bu resmin ne anlatmaya çalıştığını sorguladılar. Ucube gibi gördükleri şeye yakından bakıp dokununca onun ne kadar anlamlı bir şey olduğunu söylediler. Kimileri sanki bir aynaya bakar gibi saatlerce detaylı inceledi, kimisi rahatsız oldu ve bakmak istemedi. Kimisi utandı, kimisi gurur duydu. Yapmak istediğim tam olarak buydu. Sanatın yapması gereken buydu, sokakta yürürken gördüğümüz insanlara bakış açımızdı. Güzellik normlarımızı sorgulamaktı. Kendimizde duyduğumuz bu duygular belki dışlanmış kişilerle yüzleşmekti.”

‘Ötekiler’ sergisini, 10 Kasım – 24 Aralık 2023 tarihleri arasında Kalopsia Art Gallery’nin web sitesinde yer alan Shine Disiplinlerarası Online Karma Sergisi kısmından ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT