Türkiye’ye Güvendiler

Tarihler: 11 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar

Yer: santralistanbul

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/6 Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2009 ~ May 31, 2009
“TÜRKİYE’YE GÜVENDİLER” Sergisi BİLGİ’de
Tarih boyunca çeşitli nedenlerle kendi ülkelerini terk etmek zorunda kalıp, yaşamak için Türk topraklarını seçen tarihi kişileri ve milletleri konu alan “Türkiye’ye Güvendiler” Sergisi, 11 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul Kampüsü’nde ziyarete açılıyor.

Sanat, diplomasi ve akademi dünyasından isimleri buluşturacak olan sergi açılışında İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Belge de bir konuşma yapacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti İspanya Büyükelçisi Ender Arat tarafından derlenen "Türkiye`ye Güvendiler" sergisi, Mayıs sonuna kadar santralistanbul’da izleyiciyle buluşacak. Sergi; tarih boyunca değişik nedenlerle kendi ülkelerini terk etmeye zorlanarak Osmanlı İmparatorluğu’na, ardından da Türkiye’ye sığınan çesitli millet ve dinden yüzbinlerce sığınmacının yaşadıklarına ilişkin fotograf, bilgi ve belgeyi içeriyor.

Daha önce ABD, İspanya ve Estonya’da gösterilen sergi, Medeniyetler İttifakı Forumu sırasında İstanbul’da liderlerin ziyaretine de açılmıştı. Yüzbinlerce insanın hikayesini görsel ve yazılı malzemelerle anlatan sergi; sözkonusu sığınmacıların Türk ve yabancı kamuoyuna tanıtılmasının ötesinde, bu insanların/toplulukların kimliklerinin, ülkelerini terk etme nedenlerinin, Türk topraklarında yaşadıkları sürelerin, ikamet ettikleri şehirlerin, evlerin, yaptıkları faaliyetlerin, bıraktıkları eserlerin, Türkiye`den ayrılanların akibetlerinin, haklarında yazılmış kitapların gün ışığına çıkartılabilmesi için tarihçileri ve araştırmacıları teşvik etmeyi de amaçlıyor.

"Türkiye`ye Güvendiler" sergisinde ziyaretçiler, Macar Kralı II. Ferenc Rakoczi’den Polonyalı şair Adam Mickiewicz’e pek çok devlet başkanı, politikacı, sanatçı ve ordu mensubuna ilişkin bilgi ve belgeyi bulabilecekler. Ayrıca Türkiye’ye göç eden Abazalar, Kırım Tatarları, Kazaklar gibi milletlere ve onların tarihine ilişkin bilgiler de, bu sergi için bir araya getirildi.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT