Tuz Zamanı

Tuz Zamanı

Tarihler: 10 Eylül 2019 Salı ~ 27 Ekim 2019 Pazar

Yer: Pilevneli Gallery

Adres: Yenişehir Mahallesi, Irmak Cd. No:25 Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 259 03 94

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2019 ~ Eki 27, 2019

PİLEVNELİ Mecidiyeköy, 10 Eylül - 27 Ekim 2019 tarihleri arasında Erdoğan Zümrütoğlu'nun son dönem işlerinden oluşan "Tuz Zamanı" isimli yeni sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Zümrütoğlu'nun son dönem işlerinin izleyiciyle buluşacağı bu sergide aynı zamanda sanatçının heykeltıraş bakış açısını belgeleyen kilden yapılmış özel bir enstalasyon da bulunuyor.

"Erdoğan Zümrütoğlu'nun resimlerinin, kişiyi hemen duygusal olarak kendine çeken bir etkiye sahip olduğunu görüyoruz. Tasarladığı varlıklar, figürler ve portreler, tuvalde serbestçe hareket ediyor ve ressamın aktardığı enerjiyi dolu dolu yansıtıyor. Felsefeye olan ilgisi, müzik ve şiire olan sevgisi ile Zümrütoğlu, yeni resimlere şekil veren dev bir ilham havuzu oluşturuyor. Ancak bu ilham havuzunu besleyen diğer önemli bir şeyin, onun psikolojik ve duygusal durumunun olduğu da unutulmamalı. Sanatçının; hızlı fırça darbeleriyle, renklerin dinamiğinde çözülen portreleri incelendiğinde, sanki eserini her bir detayı ile paylaşmak istemiyor, onu acımasız bir gerçeklikten korumaya çalışıyormuş izlenimine kapılıyorsunuz. Zümrütoğlu'nun bu yaklaşımı; resmi, hep süren bir tasarım gibi değerlendirerek yaratıcılığa gerçek anlamda tamamlanma fırsatı vermeyen Giacometti'yi hatırlatıyor. Sanatçı, çok sayıdaki dar vizyonlu konseptlerin arasında kaybolmak yerine, vizyonunu tuvalde geniş alanlara özgürce yansıtıyor."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT