Uluslararası Sanatçı Filmleri Sergisi

Uluslararası Sanatçı Filmleri Sergisi

Tarihler: 24 Ağustos 2016 Çarşamba ~ 24 Ağustos 2016 Çarşamba

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 24, 2016 ~ Ağu 24, 2016

İstanbul Modern, dünyanın dört bir yanından sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul’a taşıyan Artists’ Film International 2016 (Uluslararası Sanatçı Filmleri) programına bir sergiyle yer veriyor. Bu yıl “teknoloji” konusuna odaklanan sergi 6 Ekim 2016 tarihine kadar gezilebilir.

Farklı coğrafyalardan 13 sanatçının “teknoloji” konulu video, animasyon ve kısa filmlerinin yer aldığı “Ululararası Sanatçı Filmleri” sergisi programı İstanbul Modern Kısa Süreli Sergiler Alanı’nda görülebilir.

İstanbul Modern Küratörü Çelenk Bafra’nın hazırladığı sergi, farklı teknolojilerin psikolojik ve sosyolojik etkilerinin yanı sıra yeni teknolojilerin sosyo-politik kodlarını ve sanatsal üretim süreçlerini dönüştürmesini ele alıyor. 6 Ekim’e kadar sürecek sergi kapsamında video sanatı ve sanatçı filmleri hakkında söyleşi, atölye ve sunumlar da planlanıyor.

13 sanat kurumunun ortaklığı
2008 yılında Londra’nın köklü sanat kurumu Whitechapel Gallery’nin girişimiyle başlayan Artists’ Film International dünyanın farklı köşelerinden 13 sanat kurumunun ortaklığıyla devam ediyor. Geçmiş yıllarda programa Ali Kazma, İnci Eviner, Ergin Çavuşoğlu, Sefer Memişoğlu, Bengü Karaduman, Burak Delier ve Vahap Avşar’ın videolarıyla katılan İstanbul Modern, 2016 yılında tema olarak “teknoloji”nin belirlendiği bu uluslararası programa Zeyno Pekünlü’yü davet etti

2016’nın Konuğu Zeyno Pekünlü
Artists’ Film International’a bu yıl Türkiye’den Zeyno Pekünlü katılıyor. Pekünlü’nün geçen yıl yaptığı “Ürkütmeden Bir Kadına Nasıl Dokunursunuz?” adlı kolaj videosu yıl boyunca sadece İstanbul Modern’de değil, programın uluslararası ortaklarında da gösteriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT