Van Gogh Alive Sergisi

Tarihler: 10 Şubat 2012 Cuma ~ 15 Mayıs 2012 Salı

Yer: Karaköy Limanı Antrepoları - 3 No'lu Antrepo

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

3 Yorum:

istanbul.net.tr Şub 10, 2012 ~ May 15, 2012

Çerçeve yok, içindesin.

Unutulmaz bir deneyim sunan Van Gogh Alive, 10 Şubat - 15 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Antrepo 3 / Karaköy'de...

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, 100'üncü kuruluş yıldönümünü, dünyanın en büyük ressamlarından biri olarak kabul edilen Van Gogh'un eserlerini bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş yepyeni bir formatta sunan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi ile kutluyor.

100. yılında yenilikçi bir projeye imza atan Abdi İbrahim'in önderliğinde Singapur'daki dünya prömiyerinin ardından ilk kez Türk sanatseverlerle buluşan, geleneksel sanat ve modern teknolojinin sentezlendiği Van Gogh Alive, dahi ressamın en ünlü eserlerini 3,000'in üzerinde dijital imaj ile çerçevenin içinden çıkararak izleyicilerine klasik müze gezisinin çok ötesinde bir deneyim yaşatıyor.

Çerçeve Yok, İçindesin.....

Van GoghAlive Digital Sanat Sergisi’nde, SENSORY4 teknolojisiyle donatılmış yüksek çözünürlüklü 40 projektör aracılığıyla, çok kanallı animasyonlar ve sinema kalitesindeki surround ses sistemi birleştirilerek; dünyada en çok ilgi çeken eşsiz bir görüntü kullanılıyor. Dokunmak isteyeceğiniz kadar gerçek, dev boyutlardaki kristal netliğindeki görüntüler, İstanbul Karaköy Antrepo ve Ankara Cer Modern için özel olarak tasarlanan çok çeşitli ekranları ve yüzeyleri aydınlatıyor.

3,000’in üzerinde dijital imaj ile Van Gogh’un en ünlü eserleri, projektörlerden aynı anda akıp zengin surround ses sistemi ile güçlü bir klasik müzik eşliğinde senkronize olarak, ziyaretçinin etrafını saran bir gösteri ziyafeti sunuyor.

Çerçevesi olmayan sergide, ünlü sanatçının 1880-1890 yılları arasındaki çalışmaları ve hayat deneyimlerinden oluşan coşkulu ve canlı detaylara sahip yapıtları; dev ekranlara, duvarlara, kolonlara, zemine, hatta tavana yansıtılıyor.

Sanatı Deneyimlemek İçin Yeni Bir Yol

Van Gogh Alive, önceden benimsediğiniz tüm geleneksel müze ziyareti fikirlerinizden vazgeçiriyor, içerikle etkileşim kurma şeklinizi değiştiriyor, duyularınızı uyararak bir ‘sergi’nin nasıl olması gerektiği ile ilgili inançlarınızı sınıyor. Ziyaretçilerin “unutulmaz bir deneyim” diye tanımladıkları canlı bir ışık, renk ve ses senfonisine kendinizi hazırlayın, Van GoghAlive, ışık, renk ve seslerin etkileyici uyumunu kullanarak duyuları uyarıyor ve bir serginin nasıl olabileceğine dair oluşan tüm düşüncelere meydan okuyor.

Van Gogh Alive’da, ziyaretçilere bu dahi ressamın fırtınalı hayatını kronolojik olarak göstermek için güçlü bir klasik müzik kullanılıyor. Bu harekete geçiren müzik, Van Gogh’un hikayesinin duygusal yönlerini yansıtarak, muhteşem kariyeri boyunca hem sanatı hem de ruh halinin zengin deneyimini ziyaretçilere sunma olanağı sağlıyor.

Sergide, ünlü ressamın ‘Teras Kafe’, ‘Kırmızı Üzüm Bağı’, ‘Sandalye ve Pipo’, ‘Kulağı Sargılı Otoportre’, ‘Vazoda 12 Ay Çiçeği’, ‘Ren Nehri’nde Yıldızlı Bir Gece’, ‘Buğday Tarlası ve Kargalar’, ‘Doktor Gachet’in Portresi’ gibi bir döneme damgasını vuran en önemli eserleri yer alıyor.

Van Gogh’un hikayesini anlatmak için seçilen müzik eserlerinden bazıları ise; Handel – Sarabande, Edouard Lalo – Piano Concerto 1. Movement I, Gus Viseur – Coeur Vagabond, Barber – Bubamara (Vivaldi versiyonu), Arvo Part – Fratres For Cello And Piano, Carl Nielsen – String Quartet in D minor 1883, Sakura “Cherry Blossoms”, Geleneksel Japon Klasik Koto Müziği, John Zorn – Kiev 3 (çello), Camille Saint ‘dan oluşuyor.

Sergi pazartesi günleri hariç 11:00 /19:00 saatleri arasında görülebilir.

Ücretler: Tam 18.00 TL, Öğrenci 11.00 TL

Biletler, Biletix Çagri Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satis Noktalari, www.biletix.com'dan temin edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

biletix dışında biryerden bilet temin edemiyor muyuz?
ziyaret saatlerini nasıl öqrenebiliriz
Sergi pazartesi günleri hariç 11:00 /19:00 saatleri arasında görülebilir
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT