“Vasiyet”

“Vasiyet”

Tarihler: 09 Kasım 2019 Cumartesi ~ 16 Kasım 2019 Cumartesi 15:00

Yer: TANEVİ Kültür Avlusu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2019 ~ Kas 16, 2019

11 Kasım 1938 gününe ait en etkili başlıklardan biri Tan Gazetesi'ne aitti;
BABAMIZI KAYBETTİK!
Atatürk'ün ölümü, takip eden birkaç hafta boyunca tüm dünyada geniş yankı buldu. Birçok ülkede bayraklar yarıya indirildi.

14 Kasım'daki TAN Gazetesi'nde ise şöyle yazıyordu Zekeriya Sertel:
"Atatürk'ün ölümü yalnız memlekette değil; bütün dünyada derin bir matem havası yarattı. Çünkü Atatürk yalnız Türkiye'nin değil, bütün dünyanın büyük adamı idi ve onu kaybetmenin acısı yalnız bizleri değil, bütün dünyanın kalbini sızlattı."

Yıl 2019… Onu sonsuzluğa uğurlayalı tam 81 yıl oldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaşlığa ve yeniliğe verdiği önemden alınan ilhamla; Tan Gazetesi'nin o hüzün dolu günlere ait haber, röportaj ve köşe yazılarını, farklı bakış açısıyla ele alan bir dijital sergi gerçekleşiyor: “VASİYET”

9 Kasım Cumartesi günü TANEVİ Kültür Avlusunda açılacak olan sergi, dijital ortamda telefonunuza ücretsiz indirebileceğiniz bir aplikasyonla birlikte gezilebilecek.
İçerikte yeralan sesli anlatım ve görsellerin yanısıra, sergide Tan Gazetesi'nin o günlere ait orjinal baskılarını inceleme fırsatınız da bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT